Za tragické chyby ČSSD v programu Severozápad nemůžu, říká Paroubek

24.04.2013 15:19

Expremiér Jiří Paroubek (NS-LEV 21) se ohradil proti výtce čtenáře serveru ParlamentníListy.cz vystupujícího pod přezdívkou doby, který Paroubkovi připomněl, že v posledních volbách kandidoval do sněmovny za Ústecký kraj. Tentýž kraj, který již delší čas řeší možné rozkrádání evropských dotací.

Za tragické chyby ČSSD v programu Severozápad nemůžu, říká Paroubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Paroubek s kritikou tohoto typu zásadně nesouhlasí a naopak připomíná, že jako premiér dokázal vyjednat největší peníze z EU na obyvatele. A to není nic, co by expremiérovi mělo vadit. Vadí mu naopak, když se krade. To pak kritizuje bez rozdílu vládu i ČSSD, pokud si to zaslouží.

"Nevím, proč bych se měl cítit odpovědným za tragické chyby sociálních demokratů v čerpání evropských peněz v Ústeckém kraji. Jakmile jsem ztratil v ČSSD vliv, začali ti 'dobří' lidé krást. Jsem rád, že s tím nemám nic společného. Kritizoval jsem vládu i ČSSD, pokud si to zasloužily. V prosinci 2005 jsem dojednal v Evropské radě rekordní výši dotací z evropských fondů na jednoho obyvatele. Celkem 30 mld. eur na období 2007-2013," odepsal čtenáři expremiér.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…