Zabíjet za Alláha! Přijdete do nebe, burcoval imám. Když ho zavřeli, oháněl se svobodou slova

12.09.2017 14:01

Před soudem v Londýně se včera objevil imám Kamran Sabir Hussain, který vyzýval malé děti, aby se připojily k Islámskému státu a zabíjely „nevěřící“. Přes jasně prokazatelné provinění imám veškerá obvinění popírá.

Zabíjet za Alláha! Přijdete do nebe, burcoval imám. Když ho zavřeli, oháněl se svobodou slova
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Fatiho mešita v Amsterdamu

Muslimové a zastánci multikulturalismu často tvrdí, že by se nemělo bránit ve zřizování mešit v evropských městech, a odmítají, že by snad docházelo v muslimských „svatostáncích“ k islamizaci a šíření nenávisti vůči západním hodnotám a kultuře. Případ čtyřicetiletého Hussaina však dokazuje, že je tomu právě naopak. Není to zdaleka poprvé, kdy čelí imám ve Velké Británii obvinění z toho, že svým kázáním porušuje zákony.

Imám Kamran Sabir Hussain vzbudil svým kázáním podezření britských úřadů již v loňském roce, kdy byl do mešity vyslán policejní důstojník v civilu, který předstíral následovníka islámu. Mohl tak u soudu „z první ruky“ potvrdit, že kázání Hussaina má velmi daleko do mírumilovného šíření ještě mírumilovnějšího islámu. Loni 2. září „zlobivý“ imám řekl svým nejmenším ovečkám, že mučednictví je větším úspěchem než vystudovat školu a získat dobré vzdělání.

Celý text v angličtině je ZDE.

Zcela veřejně a bez obalu také ospravedlňoval sebevražedné teroristické útoky. „Ti, kteří tímto způsobem bojují za Alláha, nemusí se obávat, že by jim nebylo odpouštěno. Mučedníci přijdou po smrti do ráje a nenávidět je mohou snad pouze nevěřící a pokrytci,“ hřímal imám podle svědectví tajného agenta policie, který začal jeho kázání navštěvovat loni v červnu a získal od té doby bezpočet důkazů o jeho radikalizaci.

„Nevěřící vás napadají a zabíjejí. Povstaňte proto a buďte připraveni se obětovat. Buďte připraveni se postavit tváří tvář satanovi. Připravte se na prolévání krve, včetně té vlastní,“ nabádal věřící imám na jednom ze svých dalších kázání. Jak uvedla soudkyně Sarah Whitehouse, většina z kázání imáma Hussaina byla „naprosto nepochopitelná“ a některá přímo povzbuzovala muslimy, aby podporovali teroristické útoky a Islámský stát.

Imám se při nabádání k terorismu neštítil ani lží. Tvrdil například, že britská vláda finančně podporuje protiislámská uskupení, aby mohla jejich prostřednictvím urážet a napadat muslimy. Vedle toho ve svých kázáních podporoval Islámský stát a vyzýval věřící, aby se připojili k jeho boji. K jeho zatčení došlo letos v únoru. Imám veškerá obvinění popírá a odvolává se, jak se tomu v případě islámských radikálů stává tradicí, na „svobodu slova“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…