Začalo předsednictví a Černochová vyrazila na Ukrajinu. Připomněla i slavnou českou bitvu

03.07.2022 17:07

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) uctila památku padlých československých legionářů při 105. výročí bitvy u Zborova. Navštívila Ternopilskou oblast na Ukrajině. Stalo se tak v sobotu bez předchozích oznámení. Píše to server CT24.cz.

Začalo předsednictví a Černochová vyrazila na Ukrajinu. Připomněla i slavnou českou bitvu
Foto: Hana Brožková
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) s místními představiteli uctila památku padlých československých legionářů při 105. výročí bitvy u Zborova. 

„Má první cesta po zahájení předsednictví EU mířila na Ukrajinu. Zde jsem nejen uctila památku legionářů padlých přesně před 105 lety u Zborova, ale setkala se také s místními obyvateli a samosprávou, kterým jsem vyjádřila naši podporu a slíbila další pomoc,“ napsala šéfka resortu na sociální síti. 

Podle svých slov měla návštěvu památníku bitvy u Zborova v plánu již před začátkem války. Putinův barbarský útok, jak Černochová píše, byl důvod navíc, aby nejen vzdala hold „našim hrdinům, ale i symbolicky podpořila boj Ukrajinců proti okupantům“.

Svou návštěvou potěšila hlavu ternopilské oblastní správy Volodymyra Tuše. Podle něj je Česko solidární s Ukrajinou. „Návštěva delegace České republiky v čele s ministryní obrany Janou Černochovou v naší oblasti je toho dalším důkazem,“ zmínil.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…