Zachránili jsme školy a tím i venkov, říká senátor Chládek

17.06.2012 6:51

Jeden ze čtenářů serveru ParlamentníListy.cz chtěl od senátora a stínového ministra školství Marcela Chládka (ČSSD) slyšet, jak se dívá na problém regionálního školství. Někdejší spolupracovník exhejtmana Davida Ratha vyjádřil především radost nad tím, že se podařilo zastavit devastaci vesnických škol.

Zachránili jsme školy a tím i venkov, říká senátor Chládek
Foto: senat.cz
Popisek: Senátor Marcel Chládek

Někdejší středočeský spolupracovník exhejtmana Davida Ratha a stínový ministr školství Marcel Chládek (ČSSD) je rád, že se prozatím podařilo zachránit vesnické školy. Kdyby vláda setrvala na návrhu dřívějšího ministr školství Josefa Dobeše (VV), vesnické školy by zanikly, což by vedlo k devastaci venkova. Chládek tento názor vyjádřil v odpovědi pro čtenáře serveru ParlamentníListy.cz vystupujícího pod přezdívkou sanny.

Nesmyslný návrh

Poslankyně Dagmar Navrátilová (Lidem) přitom vyjádřila názor, že podpora regionálního školství by se měla dále rozvíjet, což je podle Chládka vzhledem ke skutečnosti zajímavý názor.

„Je to velmi zajímavý názor, protože exministr Dobeš za VV svým návrhem chtěl regionální školství zrušit. Jsem rád, že se nám podařilo tento nesmyslný návrh zastavit a prozatím venkovské školy zachránit. Pokud zaniknou venkovské školy, tak je to konec venkova,“ zdůraznil Chládek.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

7:15 Důchodce, který „uvěřil“. Nechtějte vědět, co za chvíli poběží na ČT

Zmatený důchodce, který uvěřil fake news o atomové válce a chodí po městě v atombordelu. To je hlavn…