Začínají Dny NATO, jsou největší akcí svého druhu ve střední Evropě

20.09.2014 6:20

Na letišti v Mošnově na Novojičínsku dnes začnou dvoudenní Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády České republiky, které v atraktivních dynamických i statických ukázkách představí armádní, záchranářskou či bezpečnostní techniku 16 zemí. Akce se dnes zúčastní mimo jiné premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) a v neděli prezident Miloš Zeman. Jedním z největších lákadel bude v dnešní evropské premiéře americký konvertoplán CV-22B Osprey, který kombinuje vlastnosti vrtulníku a dopravního letadla.

Začínají Dny NATO, jsou největší akcí svého druhu ve střední Evropě
Foto: ICZ
Popisek: Bezpilotní letoun

Návštěvníci uvidí řadu atraktivních ukázek. V letecké části to bude například první reprezentace finského letectva, které se podobných akcí v zahraničí účastní velice zřídka, nebo ukázka řeckého Demo Teamu F-16 Zeus, který se v Česku také ještě nikdy nepředstavil. Bohatou prezentaci bude mít Polsko, které je letos první speciální partnerskou zemí. Policie připravila ukázku zásahu v reálném železničním vagonu.

Dny NATO jsou největší akcí svého druhu ve střední Evropě. Akce, na níž je vstup zdarma, má tradičně vysokou návštěvnost. V roce 2012 tam za dva dny přišlo 208.000 diváků, loni jich při horším počasí bylo 145.000. V okolí mošnovského letiště také podnik každoročně zejména v ranních a dopoledních hodinách doprovázejí dopravní komplikace.

Policie poskytne informace o dopravě

Pořadatelé a policie proto návštěvníkům radí, aby na akci vyjeli s dostatečným předstihem. Doporučují, aby lidé co nejvíce využívali hromadnou dopravu nebo kola. Pro cyklisty budou připraveny bezplatné hlídané kolárny s několika tisíci míst.

Policie také zřídí speciální telefonní linku 596 110 927, na níž budou operátoři poskytovat informace o aktuální dopravní situaci. Bude v sobotu i v neděli v provozu od 07:00 do 18:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…