Žaluji! Pavel Trávníček žene k soudu média. I Seznam

04.04.2022 9:42

VÍME PRVNÍ Herec Pavel Trávníček se hodlá soudit. Jednak s deníkem Extra.cz, který přinesl zpovědi žen, které měl herec sexuálně obtěžovat. „Po tomto pofidérním vydavatelství a novinářské žumpě žádá omluvu, odstranění lživých článků a především citelnou satisfakci ve výši 25 000 000 Kč,“ sdělil ParlamentnímListům.cz Trávníčkův právní zástupce Radek Suchý. Ale nebude se jednat jen o Extra. „Shodně tak budeme postupovat vůči společnosti Seznam.cz, MAFRA a.s. a Jaromíru Soukupovi, po kterých můj klient bude rovněž žádat vedle omluvy i finanční satisfakci v řádu milionů korun českých,“ doplnil.

Žaluji! Pavel Trávníček žene k soudu média. I Seznam
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pavel Trávníček s chotí

Anketa

Jste pro odstřižení se od ruských dodávek plynu a ropy?

94%
hlasovalo: 65325 lidí
Ještě před vypuknutím války na Ukrajině se v Česku řešila obvinění ze znásilnění. Jednak u psychiatra Jana Cimického a také u herce Pavla Trávníčka. Prvního jmenovaného už policie obvinila, druhého dle deníku Extra.cz prý prošetřuje. Šéfredaktor Extra.cz Karen Mchitarjan pak sepsal glosu, ve které se táže, zda se obžalování dočkají i údajné oběti Pavla Trávníčka. Byl to právě deník Extra, který přinesl zpovědi dvou žen, které tvrdí, že je Trávníček obtěžoval.

„Zda získají kriminalisté dostatek důkazů i pro obvinění Pavla Trávníčka, ukáže teprve čas. Nic to ale nemění na závažnosti obvinění zatím tří žen, které převyprávěním svých příběhů nezískaly žádný prospěch, dobrovolně se vystavily veřejnému lynči a jediné, po čem touží, je, aby se to nestalo dalším ženám. Nejsmutnější na tom všem je, jak moc se slova sexuálně napadených žen bagatelizují a nebýt několika málo hrdinek, činy sexuálních predátorů z řad celebrit by se nikdy neodhalily. Nebýt Jany Fabiánové, kriminalisté by se nikdy nezaměřili na nechutné praktiky Jana Cimického a s největší pravděpodobností by navždy mlčela i paní Věra, která jako první veřejně obvinila Pavla Trávníčka,“ píše šéfredaktor.

A Pavel Trávníček už má zřejmě těchto osočení dost a bude žádat omluvu, odstranění článků a odškodnění. „Jednak zejména vůči společnosti Extra Online Media s.r.o., která celkem 16 články zásadně zasáhla na webu eXtra.cz do jeho osobnostních práv, učinil klient právní kroky, kdy po tomto pofidérním vydavatelství a novinářské žumpě žádá omluvu, odstranění lživých článků a především citelnou satisfakci ve výši 25 000 000 Kč. Klient si je dobře vědom, že se stal obětí smyšlené kampaně a zášti bulvárního tisku; mnohé má společného s politickou kampaní ‚metoo‘,“ sdělil ParlamentnímListům.cz advokát Pavla Trávníčka Radek Suchý s dovětkem, že se jedná právě o reakci na „další difamující článek webového plátku eXtra.cz“.

„Dále podal k Městskému státnímu zastupitelství trestní oznámení jak na jeho údajné oběti, které barvitě vylíčily, čeho se vůči nim měl klient dopustit, tak i na redaktory bulvárních plátků (např. David Zápal), kteří celou kauzu zinscenovali. Vše považujeme za odpornou lež,“ oznámil advokát.

Deník Extra však není jediný, který hodlá Pavel Trávníček žalovat a požadovat po něm odškodnění. „Shodně tak budeme postupovat vůči společnosti Seznam.cz, MAFRA a.s. a Jaromíru Soukupovi, po kterých můj klient bude rovněž žádat vedle omluvy i finanční satisfakci v řádu milionů korun českých,“ řekl pro ParlamentníListy.cz Suchý.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

9:00 „Dostat bojeschopné do vlasti.“ Kolář mladší vnímá, co chtějí na Ukrajině. Ale nesedí to k tomu, co řekl otec

Už nejde jen chodit okolo horké kaše. Poslanec TOP 09 Ondřej Kolář opět zdvihl téma politiky návratů…