Zaorálek: Schwarzenberg vědomě oslabuje sílu ekonomické diplomacie

30.05.2013 17:01

Sociální demokracie považuje návrh, kterým chce ministr zahraničí Karel Schwarzenberg vyřešit eskalující spor s prezidentem republiky o jmenování velvyslanců, za nepřijatelný. Říká to stínový ministr zahraničních věcí z ČSSD Lubomír Zaorálek. Do profilu ParlamentníchListů.cz dal své vyjádření k situaci.

Zaorálek:  Schwarzenberg vědomě oslabuje sílu ekonomické diplomacie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Lubomír Zaorálek

„Není možné akceptovat to, aby byli místo velvyslanců jmenováni chargé d'affaires, kteří mají zcela odlišné diplomatické postavení a vyjednávací sílu. Není možné, aby Ministerstvo zahraničních věcí vyřešilo spor s prezidentem republiky tak, že významně a vědomě oslabí sílu ekonomické diplomacie, především v době, kdy je ekonomika ČR v zoufalém útlumu a potřebuje aktivizovat zahraniční investice,“ píše Zaorálek.

Místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek dále uvedl, že „ČSSD proto apeluje na Ministerstvo zahraničních věcí, aby upustilo od tohoto plánu a udělalo vše pro to, aby bylo obnoveno standardní jmenování velvyslanců a posílena diplomatická síla ČR v zahraničí“.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…