Západ si platí vrahy, zaznělo překvapivě v Českém rozhlase

18.07.2016 6:54

Západ si prý platí vrahy. Podle komentáře Gity Zbavitelové z Českého rozhlasu tak činí svou podporou Palestinců. Ti následně redistribuují prostředky jako odměny pachatelům teroristických útoků na Izraelce.

Západ si platí vrahy, zaznělo překvapivě v Českém rozhlase
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Václavském náměstí v Praze proběhla demonstrace na podporu Palestiny

Anketa

Hrozí státní převrat v některé z členských zemí Evropské unie?

90%
10%
hlasovalo: 4932 lidí

Palestinci ze svých fondů vyplácejí pravidelnou rentu asi 35 000 rodin zabitých Palestinců. Do této skupiny se však schovávají i pozůstalí po teroristech a sebevražedných atentátnících. Fond se oficiálně nazývá „Fond mučedníků“ a založila jej v roce 1967 Organizace pro osvobození Palestiny, v jejímž čele stál Jásir Arafat. Vyplacená částka se každoročně pohybuje kolem sto padesáti milionů dolarů a stále stoupá, protože jednak přibývá zemřelých a jednak je renta každoročně valorizována. Na námitky Západu Palestinci vždy odpovídají, že jde o obdobu standardního vdovského a sirotčího důchodu.

Zbavitelová přináší obsáhlý výčet rentiérů, včetně propuštěných teroristů. Ti dostávají kromě jednorázového odškodného i následný měsíční plat. Vrah dvou izraelských turistů zkasíroval po propuštění na ruku plných 60 000 dolarů.

„Fond mučedníků“ prý navíc není jediným zdrojem podpory terorismu. Podle některých odhadů vydává palestinská samospráva na teroristické projekty vydává deset procent svého rozpočtu. Výhodné podmínky přiměly mnohé rodiny dodávat teroristickým skupinám své členy ne z přesvědčení, ale z ekonomických důvodů.

Palestinská samospráva je častým příjemcem západní pomoci z rozvojových projektů. Objevují se názory, že peníze jsou využívány na terorismus a Západ si tak platí vlastní zkázu. Západní země po těchto zjištěních slíbily, že prověří osud poslaných peněz. Jenže třeba Evropská unie slíbila audit již před třemi roky, a od té doby se nestalo vůbec nic.

Celkem prý palestinská samospráva přijímá od světového společenství miliardu dolarů ročně.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…