Zásadní projev Donalda Trumpa. Jde o členství Evropy v NATO

06.04.2016 15:45

Kandidát na prezidenta USA Donald Trump útočí na všechny strany svými politicky nekorektními proslovy. A v těch posledních podle webu Russia Insider právě spáchal politickou sebevraždu. Řekl totiž, že je na čase pustit NATO k vodě.

Zásadní projev Donalda Trumpa. Jde o členství Evropy v NATO
Foto: repro youtube.com
Popisek: Donald Trump, republikánský kandidát na prezidenta USA

Donald Trump překročil další z mnoha pomyslných, zcela nepřijatelných tabu americké politiky. Na svém vystoupení ve Wisconsinu se totiž opět před tisícovkami lidí opřel do NATO. Severoatlantická aliance je podle něj zastaralá, pro USA nevýhodná a nepotřebná.

„Ohledně NATO jsem řekl, že je zastaralé, musíme se soustředit na terorismus a platíme peníze, zatímco ostatní ne,“ prohlásil Trump. „Proč jsme pořád za blbce? Proč se snažíme ochraňovat celý svět? A když přišly problémy na Ukrajině, tak jsme si začali stěžovat my. Jasně, začneme kvůli Ukrajině třetí světovou, oukej.“

„Proč si nestěžují země, které s Ukrajinou sousedí? Proč si nestěžují ony? Proč si nestěžuje Německo?“

Zmínil také skutečnost, že 73 % veškerých výdajů NATO platí právě USA, přičemž ostatní členské země jsou stěží schopny přispívat svá 2 % HDP, k čemuž se mimochodem při vstupu do NATO zavázaly.

„Ale jsou to právě USA, kdo potřebuje a chce NATO, nikoliv Evropa,“ uvádí web. Pokud by totiž Evropa doopravdy musela platit stejnou část peněz jako USA, zřejmě by se NATO rozpadlo mnohem dříve.

„Okrádají USA, okrádají vás. To nechci. Buď zaplatí to, co dluží, nebo ať vypadnou. A pokud se NATO rozpadne, tak se rozpadne,“ řekl Trump ve svém proslovu v Racine a připomněl, že se opět dává za příklad Ukrajina, přičemž jediný, kdo o Ukrajině opravdu mluví, jsou zase jen Spojené státy.

Trump tak podle Russia Insider působí, že možná rozumí americkému politickému systému více, než dává najevo, a snaží se jej jednoduchým a vulgárním způsobem přetlumočit svým voličům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: spa

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…