Zastaralá politická generace brání změnám k lepšímu, říká Bělobrádek

24.11.2012 12:47

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek věří, že "když dojde k výměně zastaralé politické generace, která dřepí v parlamentních lavicích nepřetržitě od devadesátých let, bude i větší vůle ke změnám." Odpovídá tak na dotaz čtenáře ParlamentníchListů.cz.

Zastaralá politická generace brání změnám k lepšímu, říká Bělobrádek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek

Čtenář pod přezdívkou "fru" píše, že zemi řídí vláda, která škodí. "Ústava šitá horkou jehlou, volič v zajetí politika, stát špatně funguje a není vůle to změnit. Strany místo kvalitních kandidátů prosazují zájmy a moc. Kdo jde s nadějí a chutí do politiky, tak ho to semele. Jediná cesta je změna vol. systému, prvky přímé demokracie, odvolatelnost politiků během volebního období, kvalitní zákon o st. službě, prokazování majetku. Kdo toto odmítá je brzdař, který má stát jen jako dojnou krávu," vyjmenovává nešvary politického systému a ptá se předsedy lidovců, zda jde dosáhnout lepšího stavu bez systémové změny.

KDU-ČSL už sebereflexí prošla

Pavel Bělobrádek je přesvědčen, že ačkoli samotná generační výměna není samospasitelná, může pomoci ke změně atmosféry a zabetonovaného statu quo. "U nás proběhlo toto v malém - KDU narazila ve volbách do zdi, prošla tvrdou sebereflexí a výsledkem byl odchod 'dlouholetých' politiků a příchod mladé generace," popsal předseda KDU-ČSL ve své odpovědi pro čtenáře ParlamentníchListů.cz.

MVDr. Pavel Bělobrádek, Ph.D., MPA

  • KDU-ČSL
  • originální osobnost, konečně,jako každý člověk
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…