Zástupce od Ištvana slibuje: Grygárkem jsme otevřeli největší větev kauzy Nagyová

11.12.2013 22:16

Podle náměstka olomouckého vrchního žalobce Pavla Komára je obvinění exnáměstka pražského vrchního žalobce Libora Grygárka otevřením třetí větve ve vyšetřování v kauze Jany Nagyové.

Zástupce od Ištvana slibuje: Grygárkem jsme otevřeli největší větev kauzy Nagyová
Foto: repro ČT, tan
Popisek: Ivo Ištvan, vrchní státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Olomouci

"Mohu potvrdit, že toto trestní stíhání patří do dosud prověřované oblasti a spadá do té takzvané třetí větve trestního řízení," řekl Komár v rozhovoru pro server Lidovky.cz. K trestnímu stíhání došlo po časové prodlevě, která byla způsobená shromažďováním důkazů. "Samozřejmě dále probíhá vyhodnocování dalších podkladů, například finanční šetření je v určité fázi, ale není kompletní. V kombinaci s dalšími důkazy a shromážděnými skutečnostmi už umožňuje důvodný závěr, že došlo ke spáchání skutku konkrétní osobou," dodává.

Za hlavní větev je považovaná kauza kolem údajného zneužití pravomoci tehdejší pravé ruky expremiéra Petra Nečase, Janou Nečasovou (dříve Nagyovou). Do vyšetřování je již zapleten i lobbista Roman Janoušek nebo Ivo Rittig. Právě přes domovní prohlídky z počátku aféry se měli vyšetřovatelé dostat ke Grygárkovi. "Ale ano, díky prohlídkám získáváme další informace, které si spojujeme s jinými," dodal Komár. Grygárek se do problémů dostal v momentě, kdy nezahájil trestní řízení proti Romanovi Janouškovi, který byl podle dostupných informací vyšetřován švýcarskými úřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …