Zatrhněte vykukům tohle řádění, ukazuje komunista a lituje obyčejné lidi

10.07.2014 21:49

Podnikatelé našli fintu, jak si fakticky uchovat anonymitu i za situace, kdy byly zrušeny anonymní akcie. Na cestu, kterou českému státu unikají peníze, upozornil komunistický politik Pavel Janeček a začal volat po nápravě. Podle jeho názoru totiž jde o výsměch „kapitalistických vykuků“ obyčejným lidem.

Zatrhněte vykukům tohle řádění, ukazuje komunista a lituje obyčejné lidi
Foto: red
Popisek: Pavel Janeček, KSČM

České firmy se zapisují na Seychelách, v Panamě či v Belize. Nemusí tam platit tak vysoké daně a vztahují se na ně jiné než české zákony. A podobné firemní přesuny by se podle Janečka měly zakázat, jejich smyslem je totiž jediné měřítko kapitalismu, vyšší konečný zisk.

Celý komentář ZDE

"Nejvíce našich firem se od začátku roku zapsalo na Seychelách, kde je ekonomika založena zejména na turismu a finanční sektor zde byl povzbuzován přijetím progresivních zákonů, které regulují i tyto off-shore společnosti ve prospěch podnikatelů. Dále pak na Marshallových ostrovech, v Panamě a nechybí ani Belize. Asi třetina zůstává stále v Holandsku, které je využíváno především holdingovými společnostmi jako „tranzitní místo“," vypočítává komunista.

„Podle statistik změnilo v prvních šesti měsících tohoto roku od přijetí zákona sídlo 89 firem, každopádně toto číslo je mnohonásobně vyšší a neposkytuje nám tedy relevantní údaj. Tyto off-shorové praktiky by měly být neprodleně zatrhnuty, aby stát nepřicházel o finanční prostředky z odvedených daní. Kapitalismus se totiž neustále točí kolem jedné osy, a to je hledat svůj vlastní prospěch. To považuji za smutné pro obyčejné lidi,“ říká politik.

Ing. Pavel Janeček, BBS(Hons)

  • KSČM
  • Kandidát do Zastupitelstva Královéhradeckého kraje za KSČM
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…