Závazky Jakuba Jandy. Zahradilovi po dalším útoku došla trpělivost a začal tahat kostlivce

07.02.2021 13:39

Analytik Jakub Janda prozradil, že aktuálnímu vedení občanských demokratů věří ohledně ruské a čínské hrozby. Varoval však, že se v řadách ODS mají nacházet „dvě páté kolony“. Jednou z nich má být europoslanec Jan Zahradil, jenž se rozhodl reagovat. „Ve prospěch Komunistické strany Číny nebo ČLR nepracuji o nic více, než třeba Angela Merkelová,“ vzkázal. Vše bude mít možná další dohru.

Závazky Jakuba Jandy. Zahradilovi po dalším útoku došla trpělivost a začal tahat kostlivce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jakub Janda, aktivista z lobistického spolku Evropské hodnoty

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí
Jakub Janda, jenž se ostrými postoji vůči Rusku a Číně netají někdy i několikrát denně, se protentokrát rozhodl analyzovat stav uvnitř občanských demokratů.

Prozradil, že vedení strany „ohledně ruské a čínské hrozby“ věří. Existovat však v ní mají „dvě páté kolony“.

„Jan Zahradil dlouhodobě pracuje ve prospěch Komunistické strany Číny. Předtím pracoval pro zájmy Erdoganova Turecka a vietnamských komunistů, poslední roky je hlavním spojencem Číny v Evropském parlamentu,“ píše Janda o známém europoslanci.

Ing. Jan Zahradil

  • ODS
  • Řekněme NE evropské federaci!
  • europoslanec

Druhým politikem ODS na Jandově seznamu pak je jihočeský hejtman Martin Kuba. „Podporuje účast Rosatomu v tendru na dostavbu Dukovan, navzdory jasné odmítavé pozici českých bezpečnostních institucí, pěti opozičních stran a vedení samotné ODS,“ stěžuje si analytik s tím, že prý „obojí není překvapující“.

Jandův vzkaz dlouho nezůstal bez reakce a proti jeho nařčením již stihl Zahradil reagovat. „Velmi suše. Ohrazuji se proti opakovaným pomluvám, šířeným konspiračním teoretikem Jakubem Jandou (který mne ještě v roce 2013 žádal o pozici euroasistenta),“ odmítl.

Ve vztazích s Čínou se prý neangažuje více než německá kancléřka: „Ve prospěch Komunistické strany Číny nebo ČLR nepracuji o nic více, než třeba Angela Merkelová. Pouze nepatřím k vyznavačům ‘havlovského‘ idealistického směru čínské politiky ani tvrdé linie USA. Propaguji pragmatismus, realismus, obchodní vztahy. Dtto Vietnam.“

A Jandovi vzkázal, že jeho příspěvky k němu budou mít zřejmě dohru: „Závazky pana Jandy k domácí i zahraniční bezpečnostní komunitě jej zřejmě opakovaně nutí k rozšiřování dezinformací, fake news a atmosféry agentománie a špionománie. To je ovšem jeho problém a také těch, co mu tuto zpravodajskou činnost, lidově řečeno ‘baští‘. Nicméně existují již naštěstí právní precedenty, jimiž se dá podobným výpadům na sociálních sítích bránit. Protože k osobním útokům a ke zpochybňování mé osobní integrity dochází ze strany pana Jandy opakovaně, budu je nucen začít zkoumat.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

20:21 George Soros. Nové nařčení, které nikdo jen tak nesmete

Americký prezident Joe Biden se potýká při řešení situace na prestižních univerzitách, obsazených pr…