Zdraví je víc než chlast! Hospodská covid-rebelie slibuje masakr

08.12.2020 14:45

Pivovar Malý Janek se vzbouřil a nechce zavírat v osm. A lidé na sociáních sítích ho podporují. Vyčítají vládě, že její opatření nedávají smysl a že se otevření hospod ve statistikách nemohlo projevit, přesto byli hospodští a restauratéři potrestáni. „Je na čase se zvednout a ukázat těm zmrdům, že se z nich neposereme,“ řekl jeden z podporovatelů. Ale podpora nebyla stoprocentní. „Snad vám pokuta zabrání v těchto blbostech. Zdraví je přednější než chlastat pivo a bavit se bez roušky,“ ozvalo se na adresu Jineckého pivovaru.

Zdraví je víc než chlast! Hospodská covid-rebelie slibuje masakr
Foto: Redakce
Popisek: Pivo

Již jsme informovali o pivovaru Malý Janek, který nehodlá respektovat nové nastavení zavírací doby na osmou hodinu večerní a tvrdí, že je stejně likvidační, jako uzavření úplné.

„Tato vláda je dlouhodobě neschopná řešit danou situaci, proto si, jako komunisti ve čtyřicátém osmém, vybrala  obětního beránka. Vše shodila na restaurace a pivovary.  Narvané korporátní obchody, metra, děti ve školách nevadí, ale vadí restaurace s desítkami lidí. V Německu a Rakousku podporuje vláda své podnikatele finanční podporou ve výši 70 až 80% vypočtenou z minulého období. Česká vláda jen lže o podporách. Ve skutečnosti žádné nejsou. Tato vláda nebojuje za nás ale za sebe. Proto se musíme už ozvat!“ říkají zaměstnanci pivovaru bývalého poslance ODS Jiřího Janečka. Hodlají na protest vyvěsit českou vlajku a doufají, že se k nim přidají další.

Na svém facebookovém profilu se pivovar povětšinou setkal s pozitivní odezvou. Až na Lenku Podolinskou, která ironicky děkovala: „Díky těmto ‚hrdinům‘ se z toho nedostaneme nikdy. Děkuji Vám...“ A Pavla Sedláře, jenž podezřívá pivovar z toho, že si takto dělá reklamu. „Dobrý tah, snad vám pokuta zabrání v těchto blbostech. Zdraví je přednější než chlastat pivo a bavit se bez roušky,“ doufal.

Ale další lidé už se za pivovar postavili. „Souhlasím s vámi, je to nelogická blbost, kterou pravidelně opakují a držím vám palce. Doufám, že se k vám přidají další a že vás jako ty, co rebelují a používají zdravý rozum, nezničí finančními sankcemi jen proto, aby od podobného kroku odradili další restaurace a pivovary,“ přál Martin Smetanka.

Pivovaru fandil také Jan Štědronský: „Jen víc takových odvážných lidí. Je na čase se zvednout a ukázat těm zmrdům, že se z nich neposereme.“ Přidala se také studentka kriminologie Linda Loučimová, která zaměstnancům děkovala za odvahu.

Jiří Rathuský kritizoval logiku nebo spíše nelogiku omezení hospod. Namítal, že otevření hospod se na počtu nemocných nemohlo projevit, ale mohlo se projevit otevření škol. „V září to začalo stoupat proč? Kvůli hospodám? Ne, ty byly otevřené celé léto, co se otevřelo v září? Školy! Tak, a zásadní otázka, co uděláme poté, co jsou hospody otevřené pouhé 4 dny a tím pádem nemohly ani omylem ovlivnit momentální čísla? Omezíme hospody,“ popisoval myšlení vládních činitelů a dodal, že se nediví, že lidé opatřením nevěří.

Argumentaci rozvinul i Daniel Auška. „Narvaná MHD v Praze nevadí, ještě zkrátili provoz ve večerních hodinách, aby se lidi více koncentrovali. Narvané supermarkety nevadí, ty si nikdo zavřít nedovolí, protože jsou většinou německé nebo francouzské,“ postěžoval si.

„Zato malé živnostníky zašlapou do země. Zničí hospody, ty jim strašně vadí. Tam se lidi baví a schází, to se jim prostě musí zatrhnout, že? Zakáží vánoční akce, koncerty, konzumaci svařeného vína a podobně. Teď zjistili, že vir útočí hlavně v hospodách mezi 20:00 a 22:00...“ pokračoval dál a dodal, že si raději nebude představovat, co vláda vymyslí na Silvestra.

Už se našel i podnik, který se k pivovaru hodlá přidat. „I náš půllitr hořkosti s kontraverzními a mnohdy i povážlivě nesmyslnými opatřeními této vlády se již naplnil. Plně souhlasíme a pevně stojíme za každým slovem výzvy zaměstnanců Jineckého pivovaru Malý Janek. Sdílíme, souhlasíme a připojujeme se,“ říká Robert Toman za Craft Beer Pub U Škvorů v Čerčanech.

A uzavírání od osmi hodin obrázkem komentoval i grafik Tomáš Břínek z Reflexu, tentokrát úpravou známé scény z pohádky Mrazík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…