Zelenskyj volal s Pavlem. Shodli se

12.03.2023 18:26 | Ze sítí

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na svém facebooku oznámil, že si telefonoval s novým českým prezidentem Petrem Pavlem, a prozradil, co spolu probírali.

Zelenskyj volal s Pavlem. Shodli se
Foto: Screen FB Volodymyra Zelenského
Popisek: Volodymyr Zelenskyj

V neděli odpoledne napsal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj na facebook, že si telefonoval s českou hlavou státu – s Petrem Pavlem.

Začal prý tím, že poblahopřál Pavlovi k úspěšnému absolvování inaugurace.

Poté ho informoval o situaci na frontě a popsal, co teď Ukrajina nejvíc potřebuje. Shodli se prý také na tom, že budou spolupracovat na integraci Ukrajiny do EU. A především se mu prý dostalo příslibu, že Česká republika bude dál podporovat Ukrajinu. „Podpora České republiky je pro Ukrajinu důležitá v boji proti ruské agresi!“ zdůraznil ukrajinský prezident.

Česká republika patří k zemím, které Ukrajinu v jejím boji za svobodu proti ruským plenitelům podporují soustavně a prakticky od počátku invaze. Z Česka mířila na Ukrajinu humanitární i vojenská pomoc.

Volodymyr Zelenskyj promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

..ještě někdo pochybuje..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusegiačomentos , 12.03.2023 19:37:45
...že nám byl Pávek dosazen.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

4:44 Zákaz komunistům, espéďákům, dezolátům pořád. Zákaz Slovákům se vytratil. Proruská scéna dostala z Moskvy notičky. Byli jsme v hospodě Dno pytle

„Proruská scéna rozlezlá po Evropě dostala po podpisu podpory americkým Kongresem z Moskvy notičky‚ …