Zeman jde v červnu na tripartitu, chce jednat o minimální mzdě

10.06.2013 17:18

Prezident Miloš Zeman se zúčastní příštího jednání tripartity. Na zasedání vlády, odborářů a zaměstnavatelů se vypraví 24. června. Zeman to dnes řekl novinářům. Už dřív nabídl, že by se tripartitního jednání účastnil. Chtěl by tak prý pomoci vzájemnému dialogu mezi kabinetem, odbory a podnikateli.

Zeman jde v červnu na tripartitu, chce jednat o minimální mzdě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

„Patrně jako první prezident navštívím jednání tripartity, kde se bude jednat o minimální mzdě,“ uvedl Zeman. Je prý rád, že se zvýšením minimální mzdy souhlasí zástupci zaměstnanců i zaměstnavatelů a také ministryně práce. „Bohužel, jsem-li správně informován, určité námitky má jak pan ministr financí, tak pan premiér, ale o tom právě na tripartitě budeme jednat,“ uvedl Zeman.

Tripartita o minimální mzdě už ale jednala, a to koncem dubna. Dohodla se na zvýšení nejnižšího výdělku, neshodla se ale na částce. Zatímco odboráři žádali přidat k dnešním 8000 celkem 600 korun, zaměstnavatelé navrhovali 400 korun. Rozhodne kabinet. Ten už má na stole návrh ministryně práce, který počítá s přidáváním o 500 korun od července. Na schválení nařízení má tedy vláda tři týdny.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh, čtk

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…