Zeman je UFO, píše komentátor v zamyšlení nad působením ČT

01.12.2014 7:42

Komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk reflektuje poslední dění mezi médii a prezidentem Zemanem a tvrdí, že médiím veřejné služby chybí sebevědomí a ve vztahu k prezidentovi Miloši Zemanovi se mlátí ode zdi ke zdi. Svůj díl viny na tom má ale prý i sám Zeman.

Zeman je UFO, píše komentátor v zamyšlení nad působením ČT
Foto: Radim Panenka
Popisek: Přivítání Miloše Zemana na letišti v Dušanbe v Tádžikistánu

„Chtít po editorech, aby byli připraveni na vše, co z něj vypadne, je podobně nemožné jako žádat od dispečera ruzyňského letiště, aby byl dokonale připraven na přistání létajícího talíře a na to, co z něj vystoupí. S UFO prezidentem si neví rady celá společnost a darmo vinit média, že si nevedou lépe,“ myslí si Honzejk.

Podle komentátora Hospodářských novin mají máslo na hlavě i samotná média. Stále totiž nejsou sebevědomá, z čehož pramení chyby v klíčových okamžicích. Vůči prezidentu Miloši Zemanovi se nejdříve jak televize, tak rozhlas chovaly uctivě a propůjčovaly hlavě státu jistou výlučnost, což v konečném důsledku vedlo k tomu, že mimoděk pomohly vytvořit podmínky pro prezidentovy lánské oplzlosti.

Těmi ovšem podle Honzejka Zeman překročil červenou linii a po rozhořčené reakci veřejnosti se veřejnoprávní přepjatost přepólovala. Najednou je v kurzu se od Zemana odtahovat, prokazovat „nezávislost“ až do absurdity, kdy se vážně uvažuje, že se prezidentovy promluvy budou předtáčet, a podobně. Aktivismus na druhou stranu.

Komentátor HN médiím veřejné služby radí, že by měla místo prošťourávání kodexů a hledání, kde kdo chyboval, provést zevrubnou reflexi svého postoje k moci a autoritě. Zeptat se, zda je zdravé, když se chvíli chovají přeuctivě a musí to pak kompenzovat přepjatostmi na druhou stranu. Popřemýšlet, jak zapracovat na vlastním sebevědomí, aby zaměstnanci nemuseli podléhat pocitu, že se od nich čeká vstřícnost vůči tomu či onomu nevyslovenému požadavku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…