Vzkaz Zemanovým odpůrcům od Svobodných: Teď křičíte, ale kde jste byli, když věšel ten hadr s hvězdami?

30.11.2014 10:51

Ostré kritice podrobil protizemanovské protesty, které proběhly v Praze letošního 17. listopadu, člen Svobodných Jakub Frydrych. Na svém profilu na serveru ParlamentníListy.cz uvedl, že je smutné, že masy dokáže vyburcovat k demonstracím to, když v Hovorech z Lán prezident použije sprostá slova. „Zatímco když spolu s eurounijním protektorem Barrosem, bývalým předsedou Portugalské komunistické strany pracujících, věšel na Hrad modrý hadr s hvězdami, protestovalo nás tam pár set,“ posteskl si.

Vzkaz Zemanovým odpůrcům od Svobodných: Teď křičíte, ale kde jste byli, když věšel ten hadr s hvězdami?
Foto: Repro ČT
Popisek: Dav protestující proti Miloši Zemanovi na Albertově

V úvodu svého zamyšlení Frydrych píše, že nemá nic proti demonstracím a protestům. A že má vůči Miloši Zemanovi mnoho výhrad. „Přesto s tím, co se dělo, nemohu sympatizovat a souhlasit,“ napsal.

Zeman nepředstavuje žádné nebezpečí, i kdyby byl sebehorším prezidentem

Upozorňuje na to, že především Zeman žádné zásadní nebezpečí nepředstavuje, i kdyby byl sebehorším prezidentem. Vnitřní i zahraniční politika země je totiž řízena vládou. „Pokud se někomu nelíbí dění v České republice nebo její zahraniční politika, je prezident ten poslední, na koho svou zlost ventilovat,“ myslí si Frydrych.

Upozorňuje na to, že prezident byl legitimně demokraticky zvolen, regulérnost voleb nebyla zpochybněna, a tak jeho odpůrci musejí prostě počkat na další volby. „Tak to v demokracii chodí, což by si měli uvědomit hlavně ti, kteří jí mají plná ústa,“ rýpl si Frydrych do protizemanovských aktivistů.

Nevadí, když Zeman chce přijetí eura, což by pro nás bylo katastrofou

Kritizuje prezidentovy odpůrce za to, že jim vadí jen to, že v Hovorech z Lán použil sprostá slova. „Je smutné, že zrovna tohle dokáže vyburcovat masy k demonstracím, zatímco když spolu s eurounijním protektorem Barrosem, bývalým předsedou Portugalské komunistické strany pracujících, věšel na Hrad modrý hadr s hvězdami, protestovalo nás tam pár set,“ povzdychl si Frydrych.

Vadí mu také, že bez povšimnutí prošlo, když se Zeman vyslovil pro přijetí eura, i když před volbami prý tvrdil opak. „Přitom vstup do eurozóny by pro naši ekonomiku byl přímo katastrofální,“ tvrdí s tím, že bulvárnost prostě zajímá lidi více než zásadní témata.

Proč nikomu nevadilo, když Schwarzenberg podepisoval memorandum o porozumění s jedním z nejbrutálnějších režimů Blízkého východu?

Na mušku si politik Svobodných bere i rusofobii a nenávist k Putinovi. „Správný občan odsuzuje Putina a fandí Kyjevu, nic mezitím neexistuje,“ píše a ptá se, zda snad má být zdevastovaná Ukrajina naším vzorem? Přitom Ukrajina je podle něj zemí, kde došlo k násilnému převratu s přispěním nacistických band, kde vládnou takřka stejní oligarchové, kteří zemi rozkrádali i předtím, kde je nyní tvrdá cenzura sdělovacích prostředků a vláda nechává bombardovat vlastní občany.

Podivuje se tomu, proč nikdo neprotestoval minulý rok, když ministr zahraničí Karel Schwarzenberg podepisoval memorandum o porozumění v Saúdské Arábii. Tuto zemi označuje za jeden z nebrutálnějších režimů Blízkého východu, kde se sekají ruce a hlavy, homosexuálové jsou vězněni a demokracie je zakázané slovo.

Celý článek najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…