Zeman na Pražském hradě přijal gratulanty k 70. narozeninám. Dorazilo jich hodně

07.10.2014 21:21

Za prezidentem Milošem Zemanem dnes do Míčovny na Pražském hradě přišly desítky gratulantů. Chtěli mu popřát k jeho 70. narozeninám, které oslavil na konci září. Zemanovi jako dárky přinesli lahve alkoholu, obrazy, dort s figurkou prezidenta v nafukovacím člunu nebo křeslo.

Zeman na Pražském hradě přijal gratulanty k 70. narozeninám. Dorazilo jich hodně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman se zdraví s předsedkyní Českého statistického úřadu Ivou Ritschelovou

Zeman už narozeniny oslavil na zámku v Lánech s nejbližšími přáteli a spolupracovníky. Ve čtvrtek pak na Hradě povečeřel s nejvyššími ústavními činiteli včetně premiéra Bohuslava Sobotky a také se svým předchůdcem Václavem Klausem. Podle hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka bylo zájemců, kteří chtěli prezidentovi poblahopřát, mnohem více. Kvůli nabitému programu ale nebylo možné, aby je Zeman přijímal odděleně. Uspořádal proto dnešní neformální setkání.

Mezi dnešními gratulanty bylo několik bývalých ministrů vlády Jiřího Rusnoka

"Říkal jsem si, že když udělám sám seznam pozvaných, tak se objeví lidé, kteří budou uraženi, že na tom seznamu nejsou, protože vždycky na někoho zapomenete," řekl dnes novinářům Zeman.

Mezi dnešními gratulanty bylo několik bývalých ministrů vlády Jiřího Rusnoka, policejní prezident Tomáš Tuhý, ministr školství Marcel Chládek (ČSSD), místopředseda Sněmovny Jan Bartošek (KDU-ČSL) nebo bývalý ministr zahraničí Jan Kavan. Přišlo také několik členů Strany práv občanů (SPO), která v minulosti měla v názvu Zemanovo jméno.

Večerem provázelo komorní těleso Hudby Hradní stráže

Každý z účastníků setkání měl podle Ovčáčka možnost Zemanovi osobně poblahopřát a chvíli s ním pohovořit. Mezi nejčastějšími dárky byly lahve s alkoholem. Gratulanti také přivezli originální sud s plzeňským pivem nebo několik obrazů. Zpěvák Daniel Hůlka pak přinesl křeslo. Novinářům řekl, že uvažoval o nákupu houpacího křesla nebo pohodlného "ušáku", ve "kterém by si (Zeman) mohl odpočinout po náročné práci".

Večerem provázelo komorní těleso Hudby Hradní stráže. Podle jednoho z účastníků se točilo pivo, nalévalo víno a hosté mohli ochutnat koláčky. Během akce měl také Zeman krátký projev. Prezident z oslavy odjel asi po třech hodinách.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

9:44 Čert vás vem! Oslavy osvobození se v ČR zvrhly hned ráno

Oslavy osvobození od nacismu nabírají na českém internetu spád hned ráno. Šlechtic Jiří Lobkowicz oz…