Zeman pohrdá lidmi i vzdělaností, píše Karel Steigerwald. Jedno má však s Masarykem společné

10.03.2018 6:10

Publicista Karel Steigerwald se v komentáři pro Reflex.cz vyjádřil k prezidentovi Miloši Zemanovi. Ten se sice rozhodl podepsat prezidentský slib na stole T. G. Masaryka, ale to neznamená, že má Zeman s Masarykem cokoli společného. Tito dva pánové spolu prý nemají společného vůbec nic.

Zeman pohrdá lidmi i vzdělaností, píše Karel Steigerwald. Jedno má však s Masarykem společné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman složil ve Vladislavském sále prezidentský slib. Při jeho následném projevu několik zákonodárců opustilo demonstrativně sál

„TGM neměl Zemanovu pohotovou obhroublost, jeho mstivost, jeho egocentrický sebeobdiv, jeho příklon k autoritativním režimům, jeho známou lhavost a pohrdání lidmi. Masaryk by nikdy nedokázal pohrdat pravdou, vzdělanci a uměním, jako to dokáže Zeman,“ napsal publicista.

Celý komentář naleznete ZDE.

Masarayk byl důstojný pán, vzdělanec uznávaný v Evropě i ve Spojených státech. Jednu věc mají však Zeman a Masaryk společnou, i když jen na první pohled. Oba politici se nebáli hájit své názory klidně i proti všem. Rozdíl mezi oběma pány je ovšem v tom, že Masaryk čerpal sílu k obhajobě vlastních názorů z mravnosti, zatímco Zeman čerpá svou sílu z naprostého hulvátství. Alespoň podle Steigerwalda.

Publicista proto už jen čeká, kdy Zeman zaútočí také na Masaryka, protože to je snad poslední politik, kterého současný prezident ještě nepeskoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

20:41 Škraloup s „predátory“ má i Nerudová. A větší, než přiznává

Když Danuše Nerudová kandidovala na prezidentku, mohl se národ díky zájmu novinářů o minulost uchaze…