Zeman překvapivě pozval do Česka hlavy Ruska, USA, Británie a Francie

18.11.2014 10:55

Prezident Zeman prý hodlá do Česka pozvat ruského prezidenta Vladimira Putina. S informací přišel Český rozhlas. Prezident totiž chce na leden pozvat představitele čtyř vítězných mocností druhé světové války a vzpomenout osvobození Osvětimi.

Zeman překvapivě pozval do Česka hlavy Ruska, USA, Británie a Francie
Foto: www.kremlin.ru
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

Prezident Miloš Zeman pozval na leden do Česka představitele čtyř vítězných mocností druhé světové války, mezi nimi i ruského prezidenta Vladimira Putina. Pietní setkání by se mělo uskutečnit u příležitosti sedmdesátého výročí osvobození polského koncentračního tábora v Osvětimi, které připadá na 27. leden.

ČRo uvádí i vysvětlení mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka. „Jde o mezinárodní připomínku holokaustu. V České republice budou tuto připomínku organizovat významné židovské organizace, ty jsou pořadateli. Je ale logické, že hlavy vítězných mocností druhé světové války musí pozvat prezident republiky,“ uvedl.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …