Zeman přijme v Lánech kandidáta na ministra zdravotnictví

27.10.2020 6:30

Prezident Miloš Zeman dnes odpoledne přijme v Lánech kandidáta na ministra zdravotnictví po odcházejícím Romanu Prymulovi, který je ve funkci sedmatřicet dní.

Zeman přijme v Lánech kandidáta na ministra zdravotnictví
Foto: zemanmilos.cz
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Jméno jeho nástupce premiér zatím nezveřejnil. Média od pátku, kdy premiér Prymulu vyzval k odchodu a žádost o jeho odvolání předal prezidentovi, o nástupci spekulují. Nejčastěji zaznívá jméno náměstka ředitele Fakultní nemocnice v Brně Jana Blatného.

Prymulu prezident přijal a jmenoval hned ministrem 21. září. Ve funkci nahradil Adama Vojtěcha, který ve stejný den ráno oznámil rezignaci. Sám Prymula musí skončit po zveřejnění fotografií deníku Blesk, jak vychází v noci z uzavřené restaurace a bez roušky usedá do služebního auta. Setkal se v ní s předsedou poslaneckého klubu ANO Jaroslavem Faltýnkem a ředitelem Fakultní nemocnice Ostrava Jiřím Havrlantem. Babiš Prymulu vyzval k odchodu, ten rezignovat odmítl. V neděli mluvil o tom, že odejde, až bude možné resort předat nástupci.

Blatný, který je nejčastěji zmiňovaným kandidátem na ministra, protože se už v pátek setkal na Úřadu vlády s premiérem, je lékař specializovaný na dětskou hematologii, neboli léčbu poruch srážlivosti krve. Ředitel brněnské fakultní nemocnice Jaroslav Štěrba ČTK řekl, že funkce ministra je v nynější době šíření koronaviru obtížná pro každého, ale Blatný by byl člověk na správném místě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…