Zeman promluvil na akci SPO. Hned poté se na něho snesla ostrá kritika

30.08.2014 19:50

Prezident Miloš Zeman popřál štěstí představitelům Strany práv občanů, jejímž je čestným předsedou. Od řady politiků si za to vysloužil ostrou kritiku - např. od místopředsedy KSČM Jiřího Dolejše. Naproti tomu premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) připomněl, že prezident „svou“ stranu již jednou podpořil v předčasných volbách do sněmovny, ale nepomohlo to.

Zeman promluvil na akci SPO. Hned poté se na něho snesla ostrá kritika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman zavítal na předvolební setkání SPO, kde přednesl motivační projev

Před komunálními volbami popřál Zeman štěstí politikům ze SPO. Sám v tom však nevidí problém. Tiskový mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček k tomu dodává, že prezident v eurovolbách zavítal i na sjezd ČSSD, ale rozhodně tím nezahajoval žádnou kampaň. Český rozhlas, který tuto zprávu přináší, ale upozorňuje, že se Zeman zúčastnil přímo zahájení kampaně SPO.

Za to si vysloužil kritiku KSČM, ale i ODS nebo lidovců. „Bereme jako fakt, že se prezident nechová nadstranicky. Pokud to bude někdy o sobě tvrdit, tak tohle jsou jasné důkazy, že určitým politickým silám dává přednost,“ uvedl Jiří Dolejš (KSČM). I ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) má za to, že by se prezident měl chovat více nadstranicky. Stejné hlasy zaznívají i z ODS.

ČSSD se k počínání prezidenta staví shovívavěji. „Já bych prezidenta za toto nekritizoval, v minulých volbách prezident podpořil sociální demokracii, tentokrát se rozhodl podpořit jinou stranu a já to respektuji,“ vysvětlil své stanovisko Hamáček. Premiér Sobotka připomněl, že prezident podpořil v předčasných sněmovních volbách SPO už jednou, ale straně to příliš nepomohlo. „Čili myslím si, že to není důvod k nějakému pozdvižení na politické scéně,“ konstatoval Sobotka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…