Zeman rozdal státní vyznamenání a jedovaté sliny už létají. Na internetu řádí Bakalovi novináři, zástupce ČT i aktivista Janda

28.10.2017 22:15

Mezi osobnostmi, které 28. října obdržely vyznamenání z rukou prezidenta Zemana, byl i mediální analytik Petr Žantovský, jenž se pravidelně vyjadřuje také pro server ParlamentníListy.cz. A právě fakt, že Žantovský píše pro PL.cz, někteří lidé na sociálních sítích kritizují.

Zeman rozdal státní vyznamenání a jedovaté sliny už létají. Na internetu řádí Bakalovi novináři, zástupce ČT i aktivista Janda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Žantovský

Prezident Zeman ve svém projevu vyznamenaným sdělil, že se jistě najdou lidé, kteří řeknou, že ten či onen spíše vyznamenání dostat neměl. Podle Zemana z těchto kritiků mluví závist.

Na sociálních sítích je kriticky hodnoceno především vyznamenání udělené mediálnímu analytikovi Petru Žantovskému, který se vyjadřuje mimo jiné také pro server ParlamentníListy.cz.

„Vyznamenání dostal také Petr Žantovský. Publicista, který publikuje na Parlamentních listech, pokládaných @vnitro za dezinformační web,“ lze se dočíst na sociální síti Twitter pod hlavičkou serveru Aktuálně.cz. To však nebyla jediná poznámka. „Mezi oceněnými bude evidentně i normalizátor a konspirátor Petr Žantovský,“ přidal se např. šéfredaktor týdeníku Respekt Erik Tabery.

Sportovní komentátor Robert Záruba taktéž na sociální síti Twitter konstatoval, že pokud přiistoupíme na myšlenku, že je Žantovský vysokoškolský pedagog a novinář, tak jsou noviny, televize a rádia plná popelářů, či metařů.

Ve stejném duchu se přidal i novinář Petr Honzejk, který chtěl vědět, o jaký stát se to Petr Žantovský vůbec zasloužil. Analytik Evropských hodnot Jakub Janda mu obratem odpověděl, že nepochybně jde o stát ruský.

Jaroslav Kmenta konstatoval, že při pohledu do Vladislavského sálu můžeme říci, že Rusové vítězí v hybridní válce. Novinář Josef Kopecký by také rád věděl, zda Žantovský dostal ocenění za svou práci před rokem 1989, za současná vyjádření pro ParlamentníListy.cz nebo snad za dobu, kdy se kladně vyjadřoval o tzv. opoziční smlouvě mezi Václavem Klausem a Milošem Zemanem.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

4:45 Žádná dohoda nebyla, tvrdí pirát. V zápise něco jiného. Kolem pražských restaurací je dál veselo

Kauza předzahrádek u restaurací v historickém centru Prahy má další vývoj. Snaha o smírné řešení zma…