Zeman se při návštěvě Středočeského kraje projede lodí po Labi

20.04.2015 17:33

Prezident Miloš Zeman se příští týden při návštěvě Středočeského kraje mimo jiné projede výletní lodí po Labi. Zástupci hejtmanství ho chtějí seznámit s projektem výstavby veřejných přístavišť. Prezident si během třídenní cesty po regionu, která potrvá od 28. do 30. dubna, prohlédne také dobrovický cukrovar a vojenské letiště v Čáslavi na Kutnohorsku. Novinářům to dnes řekl hejtman Miloš Petera (ČSSD). Zemanova prezidentská návštěva středních Čech se koná podruhé, poprvé byl jako prezident na oficiální návštěvě v kraji předloni v říjnu.

Zeman se při návštěvě Středočeského kraje projede lodí po Labi
Foto: Václav Fiala
Popisek: Prezident Zeman s klíčemi od Kraslic

V úterý 28. dubna má Zeman v plánu návštěvu sídla krajského úřadu v Praze a zamíří i na Kladensko a Rakovnicko. Ve středu by měl zavítat do Milovic, Dobrovice a Čáslavi. Na závěr třídenní cesty má v plánu návštěvu Brandýsa nad Labem u Prahy, kde mu vedení kraje chce mimo jiné představit potenciál řeky Labe. "Chceme ho svézt na lodi a ukázat mu projekt veřejných přístavišť na Labi, která by se v letošním roce měla začít stavět a měla by trošku kopírovat projekt Baťova kanálu," uvedl hejtman. 
   
Zástupci kraje prezidentovi nabídli i návštěvu Berounska, kde by si mohl prohlédnout protipovodňová opatření. Z programu prezidentské návštěvy to ale nakonec vypadlo. "Dali jsme mu náměty a on si vybral," popsal Petera přípravu návštěvy. Její konečný detailní program by měl být zveřejněn tento čtvrtek. 
   
Předloni prezident navštívil mimo jiné kutnohorskou tabákovou firmu Philip Morris, kde promluvil k zaměstnancům. Zamířil i na Příbramsko, do rodného Kolína nebo do Nymburku. Zeman pravidelně cestuje i po dalších regionech v zemi, naposledy navštívil Karlovarský kraj. 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ste, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…