Zeman se v Jeruzalémě setká s Livniovou, navštíví biblická místa

08.10.2013 6:17

Prezident Miloš Zeman dnes v rámci oficiální návštěvy Izraele poobědvá s ministryní spravedlnosti Cipi Livniovou. Poté navštíví biblická místa. Na programu má prohlídku Olivetské hory i Getsemanské zahrady.

Zeman se v Jeruzalémě setká s Livniovou, navštíví biblická místa
Foto: Radim Panenka
Popisek: Miloš Zeman s prezidentem Izraele Šimonem Perésem

Zeman den zahájí snídaní se členy podnikatelské delegace, které ho na cestě do Jeruzaléma doprovází. Dopoledne i odpoledne by také měl poskytnout rozhovory izraelským médiím. Prezident na návštěvě poukazuje na nutnost boje s terorismem a spolupráci mezi ČR a Izraelem.

Na závěr dne se Zeman zúčastní večeře pořádané Česko-izraelskou obchodní komorou a Izraelsko-českou obchodní a průmyslovou komorou.

Izrael - ostrov demokracie

V pondělí se český prezident setkal s izraelským protějškem Šimonem Peresem. Ocenil Izrael jako "ostrov demokracie" na Blízkém východě. Peres naopak vyjádřil poděkování za český vztah k Izraeli. S předsedou vlády Benjaminem Netanjahuem poté Zeman diskutoval o hospodářské spolupráci, zejména ve vědě a technice.

Vyjádřil se také k možnosti přestěhovat českou ambasádu z Tel Avivu do Jeruzaléma. Podle něj je to možné až v případě, že nastane mír mezi Izraelci a Palestinci. Drtivá většina zemí má nyní svá velvyslanectví v Tel Avivu. Vyjádření o stěhování ambasády do Jeruzaléma znepokojila zejména palestinské předáky.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…