Hrad: Druhý den návštěvy prezidenta republiky ve Státu Izrael

07.10.2013 20:33

V pondělí dne 7. října 2013 pokračuje druhým dnem návštěva prezidenta republiky ve Státu Izrael.

Hrad: Druhý den návštěvy prezidenta republiky ve Státu Izrael
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V dopoledních hodinách byl prezident republiky Miloš Zeman přivítán prezidentem Státu Izrael J. E. panem Shimonem Peresem v jeho rezidenci. Po slavnostním uvítacím ceremoniálu s vojenskými poctami a vzájemném představení delegací následovalo prohlášení hlav obou států, zápis do Pamětní knihy a setkání členů národních delegací České republiky a Státu Izrael. Soukromé setkání prezidentů bylo zrušeno kvůli návštěvě Shimona Perese u umírajícího rabína Ovadia Yosefa.

Odpolední program pokračoval návštěvou památníku Keren Kayemeth Leisrael, kde byl prezident republiky přivítán jeho předsedou Efi Stenzlerem, a odhalil zde pamětní desku se svým jménem. Zasadil zde i památeční strom - olivovník.

V sídle ministerského předsedy pana Benjamina Netanyahu poskytl prezident republiky krátké prohlášení pro tisk a účastnil se ceremoniálu podpisu smlouvy mezi Českou republikou a Státem Izrael o spolupráci v boji proti trestné činnosti. Návštěva byla zakončena obědem.

V odpoledních hodinách pan prezident zavítal do areálu památníku Theodora Herzla, kde se zúčastnil pietního aktu položení věnce. Při návštěvě Historického památníku muzea Yad Vashem si prohlédl část expozice včetně Hall of Names, kde se setkal s pamětníky. Ve Vzpomínkové hale následoval pietní akt k uctění památky obětí Holocaustu a položení věnce prezidenta republiky. Návštěvou Památníku dětí, kde byla přečtena jména zemřelých dětí, obětí Holocaustu, ukončil návštěvu muzea.

Ve večerních hodinách se uskutečnila státní večeře pořádaná prezidentem Státu Izrael na počest prezidenta České republiky a paní Ivany Zemanové.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Miloš Zeman

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

8:06 Vích (SPD): Oslavy konce 2. světové války nejsou jenom Slavnosti svobody v Plzni

V těchto květnových dnech si opět připomínáme konec 2. světové války v Evropě a definitivní porážku …