Zeman sedí na záchodě a čte si noviny. Čtěte, kde to uvidíte

29.05.2014 12:01

Prezident Miloš Zeman sedící na záchodě s novinami v ruce a mikrofonem za zády. Takto vypadá titulní strana nového vydání týdeníku Reflex. Důvod? Časopis vychází z editorialu Marka Stoniše, zástupce šéfredaktora, který naráží na intimní odposlechy v kauze Nagyové s Nečasem. Sám Zeman totiž stojí za zveřejňováním odposlechů z této kauzy, píše Stoniš.

Zeman sedí na záchodě a čte si noviny. Čtěte, kde to uvidíte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Anketa

Co říkáte způsobu, jakým média informují o Janě Nagyové?

hlasovalo: 14232 lidí

Černé sako, bílá košile s modrou kravatou. Obnažený rozkrok sedícího prezidenta na toaletě zakrývají jenom noviny "Mladá fronta Zítra". Právě jim na bíle vykachličkovaném záchodě hlava státu věnuje největší pozornost. I přesto, že mu vedle ramena visí mikrofon. Na takovou obálku navazuje editorial Marka Stoniše, jenž Reflex prozatímně vede po Pavlu Šafrovi. Ten odešel teprve po roce a svůj odchod oznámil jen e-mailem a ne osobně.

Stoniš si v pravicovém magazínu dělá srandu z prezidenta kvůli tomu, že vyjádřil státnímu zástupci Ivo Ištvanovi plnou podporu v práci odhalit klientelistickou síť spojující politickou sféru s ekonomickou kriminalitou. Právě Ištvan spolu s šéfem Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu Robertem Šlachtou svrhl tehdejší koaliční vládu „Nagyová-Nečas-Kalousek a spol.“.

Podle Stoniše je po roce od domluvy vidět akorát důkazní nouze a nekonečně přetisků odposlechů z vyšetřování. „Protože se náš časopis zásadně odmítá podílet na podobném svinstvu, rozhodli jsme se nikdy neotisknout ani písmenko intimního odposlechu mezi Janou Nagyovou a Petrem Nečasem,“ míní Stoniš. Reflex se proti Ištvanovi staví dlouhodobě.

Zemanův odposlechový džin

Před pár dny odsoudil přepisy rozhovorů komentátor Reflexu Bohumil Pečinka. „Hnus v přímém přenosu,“ označil spisovatel Babišovy deníky, které se v posledních týdnech „přeměnily v divadelní časopis, který zveřejňuje repliky jako vypadlé z nějaké hry“.

Pečinka se ptá, jaký veřejný zájem žene babišovské deníky, aby denně skrze selektivní výběr z odposlechů pasivně parafrázovaly příběh, který se zrodil v hlavách Ištvana, Komára a Šlachty. „Trapná je absolutní krátkozrakost šéfredaktorů obou deníků, kteří se tváří, že přepisy jsou výsledkem jejich skvělé investigativní práce, ač ve skutečnosti jsou spíš užitečnými idioty `orgánů činných`,“ míní.

Kvůli desítkám stran zveřejněných odposlechů intimních hovorů různých lidí dochází podle komentátora k pošlapávání základních osobnostních práv.

„Vzhledem k tomu, že odposlechového džina z láhve pomáhal vypustit i prezident Zeman, logicky musel v síti našich odposlechů uvíznout i on sám,“ píše se v editorialu, jenž odkazuje na titulní stranu s obrázkem Zemana bez trenýrek s mikrofonem u zad.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…