Zeman útočí. Rozesílá občanům životopisy a přemluvil Čubu

21.03.2012 14:02

Pokud ve schránce objevíte životopis Miloše Zemana, není to omyl. Strana práv občanů – Zemanovci se rozhodla tímto způsobem oslovit potencionální voliče a podpořit Zemana v boji o Hrad. Zemanovci se také pustili do sbírání 50 tisíc podpisů, které by expremiérovi umožnily kandidovat.

Zeman útočí. Rozesílá občanům životopisy a přemluvil Čubu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miloš Zeman

Do petiční akce se pustilo osmdesát dobrovolníků, především z řad studentů. „Studenti budou hlavní tažnou silou petiční kampaně Miloše Zemana,“ řekl iDNES předseda strany Vratislav Mlynář.

Zeman ohlásil kandidaturu v půli února. Podle průzkumu společnosti Factum Invenio by pravděpodobně získal deset procent hlasů. O prezidentské křeslo bude soupeřit s ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem, expremiérem Janem Fischerem nebo předsedkyní strany Suverenita Janou Bobošíkovou.

Přemluvil jsem Čubu

Zeman také přemluvil Františka Čubu, aby za Zemanovce kandidoval do krajských voleb  ve Zlínském kraji. „Byla to z mé strany prosba. Já málokoho prosím, ale v případě docenta Čuby to bylo na místě,“ uvedl Zeman pro iDNES.cz.

Čuba postavil na nohy skomírající JZD Slušovice, který je nyní prosperujícím podnikem s miliardovými obraty. Nyní se rozhodl pomoci politice, potažmo Zemanovcům. „S Čubou může strana směle pomýšlet na překročení pětiprocentní hranice,“ domnívá se politolog Pavel Šaradín.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor:

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

11:10 Dycky Most! Ale bez Penny Marketu. Ten špatně dopadl

Dycky Most! Tahle hláška z legendárního seriálu o životě v severočeském městě evidentně neplatí pro …