Zeman zavítá do Plzeňského kraje: Navštíví pivovar i výrobu sektu

12.05.2014 20:46

Prezident Miloš Zeman navštíví tento týden Plzeňský kraj. Při třídenní cestě se zastaví v osmi městech, setká se s místními politiky, válečnými veterány, studenty univerzity i s lidmi na náměstích. Nevynechá návštěvu společnosti Škoda Transportation, Bohemia Sekt a Plzeňského Prazdroje. Program je postaven především tak, aby se mohl setkat s co nejvíce lidmi, řekl dnes ČTK hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs (ČSSD), který bude prezidenta na jeho cestě po kraji doprovázet.

Zeman zavítá do Plzeňského kraje: Navštíví pivovar i výrobu sektu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

Zemanova návštěva Plzeňského kraje byla původně plánovaná na konec minulého roku, kvůli rekonvalescenci prezidenta po zranění kolene se přesunula na 14. až 16. května. Všechna setkání s občany jsou plánována na náměstí měst, pouze v případě nepříznivého počasí se přesunou do interiérů.

První den stráví prezident v Plzni. Návštěvu zahájí setkáním se zástupci kraje v budově hejtmanství, kde také položí květiny k pamětní desce věnované umučeným a obětem druhé světové války. Setká se s veterány a s držiteli Ceny hejtmana Plzeňského kraje za záchranu lidského života. Z krajského úřadu zamíří Zeman na Západočeskou univerzitu, kde bude besedovat se studenty, a pak si prohlédne závod Škoda Transportation. Později se v budově historické radnice setká s vedením Plzně, zavítá do katedrály svatého Bartoloměje a před setkáním s občany na náměstí Republiky se krátce zastaví také u Andělíčka pro štěstí - části mříže na stěně katedrály, kam denně míří desítky lidí se svými přáními.

Po setkání s občany zamíří prezident do Plzeňského Prazdroje, kde si projde sklepy, prohlédne výstavu historických sklenic a spolu se sklepmistrem načepuje pivo. K večeři se bude v pivovaru stylově servírovat šunka od kosti s čerstvým křenem, guláš Prazdroj s knedlíky a pečivem a jablková baba s rumem, sabayon omáčkou a ovocem.

Do kraje zamíří i Zemanová

Po noci strávené v jednom z plzeňských hotelů zamíří ve čtvrtek prezidentská kolona na Klatovsko. První zastávka bude ještě na jižním Plzeňsku v Přešticích, kde se prezident setká s představiteli města a s občany, podobná setkání ho ve čtvrtek čekají ještě v Klatovech, Sušici a v Horažďovicích. Ve čtvrtek přijede také Ivana Zemanová, která bude mít oddělený program. Projde si zoologickou zahradu a navštíví azylový dům MaTa. Ve večerních hodinách si prezidentský pár prohlédne společnost Bohemia Sekt ve Starém Plzenci.

Třetí den návštěvy zahájí prezident setkáním s představiteli a občany Tachova, a poté Rokycan. Ivana Zemanová si prohlédne v Plzni Fakultu umění a designu Ladislava Sutnara. Návštěva skončí odpoledne tiskovou konferencí na zámku Zbiroh na Rokycansku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem, čtk

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…