Zeman zvládl vyjmenovat pět státních symbolů, kníže jen tři, píše server

19.01.2013 19:22

Česká republika má 6 oficiálních státních symbolů. V pořadu Pressklub na Frekvenci 1 se ani jednomu z kandidátů na post prezidenta Miloši Zemanovi (SPOZ) a Karlu Schwarzenbergovi (TOP 09) nepodařilo vyjmenovat všechny. Kníže zvládl na dotaz moderátora Luboše Xavera Veselého vyjmenovat tři, Zeman pět. Informuje o tom server Týden.cz

Zeman zvládl vyjmenovat pět státních symbolů, kníže  jen tři, píše server
Foto: Hans Štembera
Popisek: V divadle Hybernia se konala debata dvou finalistů prezidentské volby. Moderoval Václav Moravec

"Máme státní znak, samozřejmě vlajku, to jsou ty hlavní, pak máme naši hymnu," řekl v pořadu Schwarzenberg. Poté přiznal, že na další symboly si vzpomenout nemůže. Miloš Zeman dopadl lépe. "Není to tak úplně jednoduchá otázka. Začněme tím prvním bodem, který je evidentní, to bude státní znak, druhý bod bude vlajka, třetí bod bude hymna, to asi napadne každého," dumal Zeman po dotazu moderátora Xavera Veselého. "Vzhledem k tomu, že jsem byl premiérem a měl jsme v trezoru státní pečeť, tak vím, že čtvrtým bude pečeť. Pátým by měla být standarta a přiznávám, že ten šestý neuhodnu," dodal Zeman.

Tím posledním symbolem, který Miloš Zeman zapomněl je trikolora neboli státní barvy. Nabízí se otázka, kolik občanů by si dokázalo vzpomenout na všech šest státních symbolů, ale faktem je, že Schwarzenberg znovu nahrál svým kritikům, kteří mu vyčítají jeho vynucený dlouholetý pobyt v zahraničí.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…