Zemanova ostuda? Jeho elitní úředník prý lže

20.12.2013 8:35

Ředitel hradního protokolu Jindřich Forejt sice začal studovat práva na Univerzitě Karlově, ale studium nedokončil, přesto se nevyhýbá užití titulu JUDr. Svědčí o tom jeho činnost mimo Hrad, pracuje totiž také jako externí lektor agentury Aktuální paragrafy, kde vyučuje správnému chování či psaní korespondence. A před jménem na stránkách agentury má uveden titul JUDr. Informuje o tom deník Mf Dnes.

Zemanova ostuda? Jeho elitní úředník prý lže
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval na Pražském hradě 24 soudců a soudkyň obecných soudů České republiky

„Forejt Jindřich, JUDr., ředitel protokolu Kanceláře prezidenta republiky,“ můžeme se dočíst na stránkách brněnské školící agentury Aktuální paragrafy. Přitom se ukazuje, že Forejt práva nedostudoval. Šéf školící agentury Pavel Chládek o jeho nedostudování nemá ani tušení, ale prozrazuje, že je hradní pracovník jako školitel oblíbený.

„O tom jsme opravdu nevěděli, že pan Forejt nemá právnické vzdělání. Přitom musím říct, že jako školitel je mezi účastníky velmi oblíbený. Umí velmi zajímavě a poutavě přednášet,“ říká Chládek. Zatím prý neví, jestli s Forejtem rozváže spolupráci.

Zdá se ale, že Forejtovo nedokončené studium nevadí na Hradě. Mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček k případu pouze vzkázal, že všechny zákonem stanovené podmínky jsou v případě ředitele protokolu dodrženy a lživé údaje v jeho životopise nejsou. Sám Forejt se k tomu odmítá vyjadřovat. Stojí přitom za pozornost, že si v životopise uvádí také studium v Mnichově na Ludwig-Maximilians Universität, instituce však prohlašuje, že na její půdě nestudoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…