Zemanova rakovina? Hradní lékař dal jasné slovo

08.11.2017 11:29

Ošetřující lékař prezidenta Zemana rázně odmítl spekulace, které šíří komunální politik z hnutí Žít Brno Svatopluk Bartík, že by prezident měl rakovinu a zbývaly mu možná jen tři měsíce života. Podle lékaře vyšetření, která prezident podstoupil, opravňují prohlásit Bartíkova tvrzení za lživá.

Zemanova rakovina? Hradní lékař dal jasné slovo
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Miloš Zeman představil celkových 113038 podpisů pod petičními archy pro svou prezidentskou kandidaturu

Svatopluk Bartík, komunální politik z hnutí Žít Brno, začal po sociálních sítích šířit informaci, že prezident Miloš Zeman je vážně nemocen a zbývá mu pouhých tři až sedm měsíců života. Má se podle něj jednat o rakovinu s metastázami. Zdroj svých informací prý „z pochopitelných důvodů“ nesděluje, zato přidal juristickou úvahu, že „je vysoký veřejný zájem, aby to veřejnost věděla“.

„Jsou to odporné lži a ten, kdo je šíří, je lidský odpad. Na S. Bartíka bude podána žaloba a trestní oznámení,“ reagoval již během úterního odpoledne mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

K Bartíkovi se na sociální síti přidal Petr Honzejk, redaktor Bakalových Hospodářských novin, který směrem k Ovčáčkovi poznamenal: „U některých zlovolných fám je výhoda, že je možné vyvrátit je za půl minuty zveřejněním kompletní lékařské zprávy, že ano.“

Anketa

Má Zeman šanci vyhrát už v 1. kole?

90%
10%
hlasovalo: 19280 lidí

Před polednem pak do mailových schránek novinářů dorazila z Pražského hradu tisková zpráva, ve které se k prezidentovu zdraví vyjadřuje nejpovolanější osoba – jeho ošetřující lékař Miroslav Kalaš.

„Současný zdravotní stav pana prezidenta po kontrolních, klinických i laboratorních vyšetřeních v žádném případě nepotvrzuje lživé informace o jeho vážném zdravotním stavu. Jedná se o zcela vymyšlené, ničím nepodložené zprávy,“ uvedl ke spekulacím doktor Kalaš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…