Zemanovci chtějí majetková přiznání: Budou sbírat podpisy

25.06.2013 13:28

Strana SPOZ se chystá rozjet petiční kampaň za přijetí zákona o původu příjmů a majetku. Své rozhodnutí opírá o průzkum společnosti SANEP, v němž po zákonu volá téměř 90 procent občanů.

Zemanovci chtějí majetková přiznání: Budou sbírat podpisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Štengl při svém prvním projevu ve funkci předsedy SPOZ

Petiční kampaň odstartuje 1. července ve Zlíně a Kroměříži a potrvá až do 28. srpna. Dva týmy v celkovém počtu deseti studentů, které již dvakrát objely republiku (v roce 2011 v petiční kampani za přímou volbu a v roce 2012 v petiční akci za kandidaturu Miloše Zemana na post prezidenta), opět navštíví každé krajské a okresní město v České republice. Cílem je nasbírat mezi občany co nejvíce podpisů pro přijetí zákona o prokázání původu příjmů a majetku, včetně možnosti zabavit nelegálně získaný majetek.

"Chceme zastavit stále se zhoršující situaci, kdy někteří lidé během krátké doby získají majetek, který by z platu, jenž přiznávají, nemohli nikdy získat. Soudy kvůli bezzubým zákonům takovou situaci nemohou zvrátit a přitom by pro tyto zločince bylo propadnutí majetku tím nejhorším trestem. Podpisem pod petici máme společně šanci toto změnit,“ vyzval předseda zemanovců Zdeněk Štengl.

„Zapojení nadšených studentů, našich členů a sympatizantů při této petiční akci je pro nás obrovskou pomocí. Je důkazem, že lidé stále mají chuť něco se stavem politiky v této republice dělat. Každého podpisu si velmi vážíme a chceme dát každému občanovi České republiky šanci, aby se mohl pod tuto petici podepsat a vyjádřit tak nesouhlas se současným stavem," dodal místopředseda SPOZ Vladimír Kruliš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…