Zemřel senátor břeclavského obvodu Jan Hajda, měl 68 let

27.02.2018 11:55

Ve věku 68 let zemřel dnes senátor za obvod číslo 56 Břeclav Jan Hajda (ČSSD). ČTK to řekli jihomoravská předsedkyně ČSSD Naděžda Křemečková a předseda břeclavské organizace strany Jaroslav Válka. Hajdovi letos končilo šestileté volební období v horní parlamentní komoře. Jejím členem byl od roku 2006.

Zemřel senátor břeclavského obvodu Jan Hajda, měl 68 let
Foto: archiv senátora
Popisek: senátor Jan Hajda (ČSSD)

Doplňovací volby se v břeclavském obvodu konat nebudou. Podle volebního zákona se totiž doplňovací volby nekonají v posledním roce před uplynutím volebního období senátora. Uskuteční se tedy až řádné volby na podzim.

Podle Křemečkové Hajda zemřel dnes okolo 4:30. Podle Války bojoval s nemocí. ČTK to prostřednictvím mluvčí Senátu Evy Davidové potvrdil i předseda Senátu Milan Štěch (ČSSD). „Dnes ráno jsem obdržel zprávu od rodiny o úmrtí našeho kolegy senátora a mého přítele Jana Hajdy. Zemřel po těžké nemoci dnes ráno. Odchod dobrého člověka mě vždy naplní smutkem. Rád bych vyjádřil upřímnou soustrast jeho rodině a blízkým,“ uvedl Štěch.

Se smutkem přijal zprávu o Hajdově úmrtí i bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek, podle kterého byl Hajda moravský zemědělec a vinař tělem i duší. „Vždy jsem si cenil jeho odborné erudice podložené praktickými celoživotními zkušenostmi v zemědělském podniku. Upřímnou soustrast pozůstalým a Honzo, čest tvojí památce,“ uvedl Hašek.

Hajda byl předsedou senátního Výboru pro hospodářství, zemědělství a dopravu. Působil i ve Stálé komisi Senátu pro rozvoj venkova.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…