Ženě korejského diplomata nafackoval český soused

19.03.2012 22:11

Manželku třetího tajemníka korejské ambasády měl v Praze napadnout její nový český soused za to, že mu v garáži údajně poškodila auto. Korejská žena prý utrpěla obrovský šok a Česká republika zas obrovskou mezinárodní ostudu.

Ženě korejského diplomata nafackoval český soused
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg na tiskové konferenci

Napadená žena, která je v České republice teprve tři měsíce, prý muži nerozuměla a on ji fyzicky napadl. "Je to obrovská ostuda pro Českou republiku. Žena třetího tajemníka korejské ambasády je v Česku teprve tři měsíce a už má celá její rodina zkušenost, na kterou nikdy nezapomene,“ vyjádřilo se k incidentu pro televizi Nova ministerstvo zahraničí.

Podle informací TV Nova muž Korejku násilím vytáhl z vozu, zkroutil jí ruku a udeřil ji v oblasti obličeje. Sápal se prý i po jejím synovi. Ochranka domu na místo dorazila až po incidentu. „Já jsem tam došel, až když bylo úplně po všem,“ řekl pracovník ochranky.

Podle všeho ochranka totožnost útočníka zná a podle jejích slov útok nemusel být tolik brutální, jak se z popisovaných událostí jeví, kriminalisté z Prahy 1 už nicméně zahájili trestní řízení pro podezření z omezování osobní svobody. Ministerstvo zahraničí sice podrobnosti zatím nezná, přesto poslalo napadené ženě korejského diplomata květiny jako omluvu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…