Žiju jako zvíře. ČSSD vydává noviny s příběhem

04.10.2013 22:01

Sociální demokracie před volbami oslovuje voliče mimo jiné i předvolebními novinami. List s grafickou úpravou reklamního letáku nadnárodního řetězce samoobsluh obsahuje předvolební sliby, tváře vůdců a hesla. Vše je propojeno dojemnými lidskými příběhy.

Žiju jako zvíře. ČSSD vydává noviny s příběhem
Foto: Daniela Černá
Popisek: Vedení sociální demokracie

Základní body volebního programu tvoří titulky článků listu. Jde vlastně o sliby „Zkrotíme ceny energií a vody“, „Dáme lidem práci“, „Léky o 15 % levnější!“ či „Postavíme sociální byty pro mladé“. Vlastní články doplňují fotografie známých tváří ČSSD.

„Lidský příběh“ poutající čtenářovu pozornost je vybrán v souladu s příslušným volebním slibem sociálních demokratů. Na příklad u hesla „Stop půjčkám na 300procentní úrok“ je článek - příběh s názvem „Žiju jako zvíře“. V něm je postava se jménem Zbyněk (35) praví: „Měl jsem pracovní úraz a přišel o práci, nemohl jsem splácet auto. Dlužím více než 200 tisíc korun. Vtrhli ke mně exekutoři a zabavili všechny věci. Zbývá mi pouze životní minimum 2200 korun. Bydlím u starých rodičů.“

V novinách se ČSSD vymezuje i vůči novým stranám a politickým hnutím, kandidujícím v nadcházejících sněmovních volbách. Volit nové podnikatelské strany, jako je Ano, Úsvit či zemanovci, je velké riziko. Jsou nečitelné a s velkou pravděpodobností se rozpadnou dříve, než stačí splnit cokoliv z toho, co dnes slibují. Příklad Věcí veřejných je varující,“ stojí v listu.

Noviny s místní mutací

Každý volební kraj má vlastní volební noviny s pěti konkrétními sliby od ČSSD. Kupříkladu v Brněnském kraji, kde kandiduje předseda strany Bohuslav Sobotka, sociálně demokratický list slibuje: „Chceme dostupné a kvalitní školství, Brno musí být silnou metropolí vzdělání, vědy a výzkumu“ a „Podpoříme jihomoravské zemědělce“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…