Zkušení šíbři vyškolili nezkušené babišovce. Takto to prý často probíhalo na radnicích

25.10.2014 11:19

Členové hnutí ANO podle Lidových novin mnohde při vyjednávání o budoucí koalici doplatili na svou nezkušenost. Deník o tom píše pod titulkem „Ostřílení praktici vyškolili ANO“. Zhruba ve čtvrtině statutárních měst, kde už vzešla koalice, se vítězové voleb dostali do opozice. Často se to týkalo právě hnutí miliardáře Andreje Babiše.

Zkušení šíbři vyškolili nezkušené babišovce. Takto to prý často probíhalo na radnicích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rozdávání ANOkoblih na podporu Zuzany Baudyšové do Senátu. Rozdávat přišel i sám Andrej Babiš

Ne vždy tedy dopadlo povolební vyjednávání o vedení radnic pro vítězné strany podle jejich představ. Na nezkušenost ANO doplatilo například v Plzni. Nadále ji povedou dosavadní spojenci z ODS a ČSSD, kteří městu vládli i v uplynulých čtyřech letech.

„Vyhrály staré pořádky, které tu koexistují posledních dvacet let,“ nechal se prý slyšet plzeňský šéf ANO Pavel Šrámek. Ovšem budoucí primátor Martin Zrzavecký z ČSSD to vidí jinak. „První důvod je, že jsme se nedokázali s hnutím ANO shodnout ani na způsobu vyjednávání,“ zdůvodnil, proč se nakonec dohodla spolupráce mezi ODS, ČSSD, KDU-ČSL s hnutím Občané Patrioti.

Podobně dopadlo Babišovo hnutí i v Ostravě. Lídr hnutí Ostravak Lukáš Semerák popsal LN své dojmy z vyjednávání.  Po deseti dnech vyjednávání prý absolutně ztratil důvěru k tamní odnoži hnutí ANO.

To, že ANO nemá dostatek zkušených lidí schopných vyjednávat o povolebních koalicích, tvrdili i mnozí experti. Jejich slova se podle LN potvrdila mimo jiné v Olomouci a Jihlavě, kde rovněž skončilo ANO v opozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…