Zlé, nenávistné konvičky, píší na Britských listech. Řádí tu prý zbabělá lůza, zatímco poctivé neziskovky musí dostávat peníze zvenku

12.07.2015 10:54

Bohumil Kartous na serveru Britské listy poznamenává, že i v Česku máme občanské hnutí, které se podle všeho obejde bez finančních prostředků posílaných ze zahraničí. Jde o lidi, které spojuje strach z islámu a uprchlíků sdružených v iniciativě Islám v ČR nechceme. Tato iniciativa ukazuje reálnou tvář Česka. Tvář, která už nevzhlíží k žádné ideologii, ani k té nacionální. Její nositelé by nešli bránit svou vlast se zbraní v ruce, pokud by bylo třeba.

Zlé, nenávistné konvičky, píší na Britských listech. Řádí tu prý zbabělá lůza, zatímco poctivé neziskovky musí dostávat peníze zvenku
Foto: Jiří Hroník
Popisek: Petice proti uprchlickým kvótám

„Zatímco jsme si zvykli vnímat pojem ‚občanské hnutí‘ pozitivně, na základě různých lidskoprávních, environmentálních či politických iniciativ a aktivit, jež by většinou nepřežily bez vnější podpory, vedle toho sem tam vyvře ta skutečná občanská iniciativa, jako se tomu stalo v případě spolku Islám v ČR nechceme. Tato nikoliv zahraničními finančními fondy podepřená a dobře organizovaná struktura je autentickým projevem občanské společnosti současné ČR v jejích reálných obrysech. Zatímco řada lidskoprávních organizací působí v přímém rozporu s přesvědčením většiny, podpora otevřeně xenofobní skupinky ignorantů je zcela spontánní, chtěná a cílevědomá,“ píše autor.

Proč cikáni, proč muslimové?

Islám v ČR nechceme pod vedením Martina Konvičky ukazuje, že řada lidí dnes nevzhlíží k žádným ideologiím ani k nacionalismu, jenž se zrodil v 19. století. Zaklínání se Českem je prý jen fasáda, která má hnutí činit srozumitelnějším a přijatelnějším. Češství se však projevuje jen „skákáním při hokeji“, jinak u příznivců doma zřejmě nenajdete ani obraz Masaryka na zdi, ani jiný národní symbol.

Celý text ZDE

„Nikdo z nich by nešel bránit toto češství, kdyby na to skutečně přišlo. Jsou to zbabělci, kteří si vždy vyberou tu nejslabší a nejméně nebezpečnou minoritu, protože nechtějí bojovat za češství, chtějí pouze a jen ventilovat svou frustraci a svou neschopnost dělat cokoliv víc, než pasivně nenávidět. Proto cikáni, proto muslimové. Copak jste za posledních 25 let zaznamenali nějaké masové demonstrace proti cizímu kapitálu, který zcela prokazatelně udělal z ČR naprosto nesvéprávný satelit řízený z ekonomických center silnějších kultur? Nikdo z té lůzy, která chodí s šibenicemi po Václavském náměstí, není natolik Čech, aby se servilně neohýbal před kýmkoliv kulturně silnějším,“ pokračuje Kartous.

Lidé, kteří jdou za Konvičkou, jsou prý puzeni především strachem. Jde o lidi, kteří mají dost na to, aby si nemuseli připadat chudí, ale už ne tolik, aby si mohli připadat bohatí. Pokud by se o to, co mají, rozdělili s uprchlíky, spadli by mezi ty chudé, o což nestojí, pročež se dělit nechtějí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

4:44 Tím se Fiala nepochlubil. Drahý účet za energie. Češi zaplatili nejvíc

Prvenství v rámci všech členských zemí Evropské unie si vydobyla za druhé pololetí minulého roku Čes…