Zloději, podvodníci, horší než kdysi KSČ. Vyloučený zemanovec účtuje se stranou

28.09.2013 13:56

Bývalý předseda místní organizace Strany práv občanů - zemanovci (SPOZ) v Trutnově František Vaněk se bude bránit proti zrušení trutnovské organizace u republikové revizní komise strany, případně až u správního soudu. Odmítá také své vyloučení, o němž údajně rozhodl Krajský výbor SPOZ v pátek.

Zloději, podvodníci, horší než kdysi KSČ. Vyloučený zemanovec účtuje se stranou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda SPOZ Zdeněk Štengl

Podle Vaňka se do vedení SPOZ nejen v Královéhradeckém kraji dostávají "kariéristé, e-shopoví zloději, zastánci hazardu a finanční podvodníci".

Trutnovská organizace byla zrušena pro údajnou nečinnost. "Všechno je to lež. Jen proto, že jsem spolupracoval se senátorem Drymlem a byli jsme kritici, tak mne vyšoupli," řekl v sobotu Vaněk. Kromě něj byla vyloučena i jeho manželka, obě rozhodnutí musí ještě potvrdit předsednictvo strany. To ve čtvrtek souhlasilo s vyloučením senátora Vladimíra Drymla, Otta Salače z Jaroměře a Františka Ludvigha z Náchoda. Dryml novinářům v pátek řekl, že se hradnímu kancléři, zlínskému lídrovi SPOZ Vratislavu Mynářovi a místopředsedovi zemanovců Martinu Nejedlému nelíbilo, když chodil konzultovat s prezidentem Milošem Zeman.

Vaněk říká, že do strany vstupují lidé s pochybnou minulostí, kteří chtějí využít rostoucí popularity SPOZ. Jeden člen náchodské organizace podle Vaňka například provozuje nepoctivě internetový obchod. O spolustraníkovi z organizace v Týništi nad Orlicí, který je ve vedení několika společností, Vaněk tvrdí, že si něj lidé stěžují kvůli podvodnému jednání. V chlumecké organizaci je podle Vaňka bývalý republikán, lobbista v oblasti hazardu.

Takto se nechovala ani KSČ

"Všichni to samozřejmě popírají. Těmhle lidem nikdo nebránil, aby vstoupili do strany, a to značně narychlo...," řekl Vaněk. Při pohledu na kandidátku SPOZ do předčasných parlamentních voleb se mu, jak uvedl, dělá špatně.

Chce se bránit nejen proti zrušení trutnovské organizace SPOZ, ale i proti svému vyloučení. O něm však zatím nedostal písemné vyrozumění. "Je to pošpinění veškerých demokratických principů. Podotýkám, že veškeré rušení a vylučování je prováděno bez aktérů, kteří nemají možnost se bránit a vyslovit své názory. Takto se nechovala ani KSČ před rokem 1989. Jsem zklamán. Do vedení SPOZu, a to nejen v našem kraji, se dostávají kariéristé, e-shopoví  zloději, zastánci hazardu a finanční podvodníci.  Z toho důvodu se obávám praní špinavých peněz přes KV SPOZ Hradec Králové. Předseda MO podává stížnost na RKK SPOZ k řádnému přezkumu zrušení organizace a rovněž - po oficiálním obdržení - o vyloučení ze SPOZu," dodal Vaněk. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…