Změny v pražské MHD nestojí v prvé řadě na úsporách, zdůrazňuje Nosek

31.08.2012 22:28

Již za pár hodin se budou muset obyvatelé Prahy a návštěvníci našeho hlavního města vyrovnat s radikálními změnami, které nastanou v pražské MHD. Náměstek pražského primátora pro dopravu Josef Nosek (ODS) ubezpečuje, že změny nejsou v prvé řadě motivovány snahou uspořit více peněz. Opoziční ČSSD je s plánovanými změnami nespokojena.

Změny v pražské MHD nestojí v prvé řadě na úsporách, zdůrazňuje Nosek
Foto: tan
Popisek: Náměstek primátora Prahy Josef Nosek

Pražany i návštěvníky našeho hlavního města čeká od zítřka radiální změna v pražské hromadné dopravě, půjde o nejradikálnější změnu od osmdesátých let minulého století v jízdních řádech autobusů a tramvají. Metra se změny nedotknou. O těchto změnách v pátečních Událostech komentářích české televize diskutovali náměstek pražského primátora pro dopravu Josef Nosek (ODS) a místostarosta Prahy 4 pro dopravu Jiří Bodenlos (ČSSD).

Občany žádám o trpělivost

"Plánované změny nestojí v prvé řadě na úsporách.  Jde především o to, že od osmdesátých let se velmi proměnila Praha, např. se proměnily původně průmyslové zóny," uvedl Nosek, který v této souvislosti zdůraznil. že o změnách v MHD se diskutuje už šest let. Byly seškrtány málo vytížené linky, ale byly také zavedeny linky nové. Bodenlos však s Noskem evidentně nesouhlasil.

"Mně se koncepce metrobusů líbí, ale myslím si, že Praha na ní není připravená.  ... Já mám také obavu z toho, že občané tuto změnu neunesou a usednou raději do aut," kontroval Noskovu stanovisku.

Nosek v závěru pořadu požádal občany, aby novému systému dali nějaký čas, až se usadí. Žádal o čas 14 dní. Občané budou mít také možnost vyjádřit se ke změnám, a jejich připomínky budou vzaty v potaz.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

6:45 Pracoval pro CIA. Teď vyzval OSN: Zjistěte, kdo odpálil Nord Stream. A ukázal na USA

Nebude trvat dlouho a budou to dva roky, co došlo k sabotáži plynovodu Nord Stream, který zásoboval …