Známý Tomáš Cikrt objevil něco na Babiše: Podezřelou fakturu

18.01.2015 17:03

Někdejší mluvčí ministerstva zdravotnictví na serveru Zdravotnický deník kritizuje zvláštní fakturu, kterou proplatilo ministerstvo financí pod vedením Andreje Babiše (ANO). Je totiž za práci, která trvala jen pár dní, jenže běžně zabere celé měsíce, ne-li léta.

Známý Tomáš Cikrt objevil něco na Babiše: Podezřelou fakturu
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Tomáš Cikrt

"Ministerstvo financí zaplatilo za analýzu nákladů a úhrad zdravotního pojištění firmě SW Lab s.r.o. 217 800 korun, a to za expresních dvacet dnů práce. Přitom smlouva, na jejímž základě vystavila firma fakturu, byla uzavřena na dobu devíti měsíců," píše Cikrt. Vychází přitom z údajů, které v rámci otevřenosti státní správy zveřejnilo samo ministerstvo financí.

Stojí přitom za pozornost, že spolumajitelem firmy SW Lab je bývalý ředitel Nemocnice Na Bulovce a někdejší náměstek ministerstva zdravotnictví Petr Sláma. Tuto informaci přinesl HlídacíPes.org. Stejný pán je pak také členem týmu ministerstva financí, který analyzuje data zdravotních pojišťoven.

Autor si navíc klade otázku, jak kvalitní analýzu dat lze v tomto sektoru vytvořit za pouhých dvacet dní práce. Přidává také srovnání docenta Ladislava Duška, který řídí Ústav zdravotnických informací. Již v říjnu loňského roku prozradil, že analýzu obdobných dat v Německu provádí celý ústav, přičemž se tomu věnuje víc než deset let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…