Znechucený Bendl z ODS vydal po dnešním hlasování toto prohlášení proti Babišovi

05.12.2013 15:24

Zvolení Jaroslava Faltýnka z hnutí ANO předsedou zemědělského výboru sněmovny rozčílilo poslance Petra Bendla z ODS. Bývalý dvojnásobný ministr to považuje za alarmující střet zájmů. Od této chvíle byl podle něj zemědělský výbor zrušen.

Znechucený Bendl z ODS vydal po dnešním hlasování toto prohlášení proti Babišovi
Foto: red
Popisek: Petr Bendl

Předsednická funkce v zemědělském výboru měla být podle koaličních dohod přidělena hnutí ANO. Na čtvrtečním ustavujícím jednání výboru byl proto do čela zvolen kandidát Babišova hnutí Jaroslav Faltýnek. Poslanec ODS má však velké obavy, že nově zvolený předseda je ve flagrantním střetu zájmů. Až do voleb byl totiž zaměstnancem Babišova koncernu Agrofert.   

„Zvolením pana Faltýnka, zaměstnance Agrofertu, předsedou zemědělského výboru byl tento výbor zrušen a na jeho místo ustaven výbor pro financování skupiny Agrofert,“ uvedl poslanec, který byl donedávna ministrem Nečasovy vlády právě pro resort zemědělství.

„Byl jsem překvapený, že tento do nebe volající konflikt zájmů v podstatě nikomu nevadil. Jen dva členové výboru nehlasovali pro,“ informoval o dění na výboru pro ParlamentníListy.cz Bendl. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …