Zpoplatnění dalších silnic poškodí drobné podnikatele, tvrdí odborník

06.09.2012 18:38

Hostem pořadu Impulsy Václava Moravce byl Martin Špryňar, generální sekretář ČESMAD Bohemia. odmítl zpoplatňování silnic nižších tříd a uvedl, že cenu benzínu v České republice ovlivňují také špatně nastavené daně.

Zpoplatnění dalších silnic poškodí drobné podnikatele, tvrdí odborník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

„Cena té suroviny roste, ale daně cenu určitě ovlivňují také,“ upozornil. Dodal také, že v Česku jsou daně nastaveny špatně, jsou u nafty dokonce sedmé nejvyšší v Evropě, což by se mělo změnit.

Zpoplatnění silnic prvních a druhých tříd se mu příliš nelíbí. „Představte si, že budete muset všude vybudovat distribuční místa na viněty, které budou například pro zahraniční řidiče. Je také nutné mít i jednodenní známky. Já myslím, že jediná cesta je doběhnutí toho současného kontraktu,“ myslí si.

„My říkáme, že existují propočty, že další rozšíření elektronického místa, je efektivní na dalších asi tisíc kilometrů silnic první třídy,“ vysvětlil s tím, že další zpoplatnění silnic nižších tříd by poškodilo místní podnikatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

17:00 Rusové coby osvoboditelé v Evropě končí. Ivan Hoffman o přepisování dějin

POHLED IVANA HOFFMANA Generace, která zažila druhou světovou válku, vymřela, a s ní se poroučela i h…