Ztloustla, zhubla, vykoukla jí bradavka... Ženy to mají těžší. Berenika Kohoutová otevřeně

21.07.2022 20:39

Zpěvačka a herečka Berenika Kohoutová se v rozhovoru pro server iDnes.cz rozmluvila především o mužích a jejich chování k ženám. „Žena to vždy bude mít těžší. Tak je to dáno od přírody. Musí být silná, když chce mít dítě, a zároveň pracovat a rozvíjet se,“ domnívá se.

Ztloustla, zhubla, vykoukla jí bradavka... Ženy to mají těžší. Berenika Kohoutová otevřeně
Foto: archív autora
Popisek: klávesnice

Kohoutová odpovídala mimo jiné na otázku, proč si na Instagram dala fotku v kalhotkách, zakrývajíc si prsa. “Proč se tak nevyfotit? Co je provokativního na ženské postavě? Podívejte se, jak umělci chodí v Americe oblečení na přebírání cen. Někteří jsou už víceméně nazí. Tak takhle bych já nikdy nešla. Ale když jde o hezkou polonahou fotku s vtipným komentářem, baví mě to. Myslím, že je lepší se trochu shazovat, než když se holky nastaví, použijí na sebe tisíc filtrů a pak k tomu napíšou nějaký hlubokomyslný komentář,“ podotkla Kohoutová, jež si podle svých slov vždy chtěla dělat věci po svém. 

Anketa

Co vy a letní dovolená?

hlasovalo: 6142 lidí
Její obrovská fotografie visela v minulosti na Times Square v New Yorku. „Tahle kampaň mi přišla sympatická, protože upozorňovala na nutnost zrovnoprávnit ženy a muže v uměleckém průmyslu,“ podotkla Kohoutová, jež sama neví, podle čeho se fotografie na ploše vybíraly. „Je fakt, že já jsem ve světě úplně neznámá. Myšlenka ovšem byla jasná: Ženy a muži si mají být rovni. Lidé namítali, že zpěváci a zpěvačky si rovni jsou. Že v naší branži máme všichni podmínky stejné,“ zmínila Kohoutová, že tomu tak zkrátka není.

„Celý umělecký průmysl řídí muži. Zaznamenala jste někdy, že by někdo u zpěváků řešil, jestli zhubli nebo ztloustli, jaký mají zadek a jestli ukázali bradavku? U zpěvaček je to běžné. Neustále u nich někdo rozebírá, jaké mají vlasy, co mají oblečené, jestli nepřibraly. Mně se tedy nezdá, že muži a ženy jsou rovnoprávní. Nezdá se mi to v žádné oblasti života. Na ženy jsou kladeny vyšší nároky. Pořád je někdo hodnotí a soudí. Jestli mají, nebo nemají dítě. Když mají dítě, tak jestli jdou ve správnou dobu do práce, jestli s ním nejsou doma příliš krátce, nebo příliš dlouho. Jestli na práci s dítětem stačí. Tyhle věci přece v souvislosti s muži nikdo neprobírá,“ zmínila.

Muži, když zkrotí svá ega a dají ženám šanci, se podle jejích slov nemusejí bát. „Hysterické argumenty, že bude třeba mít písemnou smlouvu, než půjde muž s ženou do postele, jsou opravdu směšné. Holka vždy musí počítat s rizikem, že se vyspí s chlapem, on jí udělá dítě a vypaří se. Může tohle udělat ženská chlapovi? Nemůže. Žena to vždy bude mít těžší. Tak je to dáno od přírody. Musí být silná, když chce mít dítě a zároveň pracovat a rozvíjet se,“ sdělila Berenika Kohoutová, jež se mimo jiné netají tím, že by chtěla, aby ve vedoucích pozicích bylo více žen – ve vládě, v byznysu, celkově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …