Zúčtování: Miloš Zeman si totálně užil vítězství Donalda Trumpa. Podívejte se. Ale pane Schapiro, vy ne

09.11.2016 14:00

K výsledkům prezidentských voleb ve Spojených státech amerických a k vítězství Donalda Trumpa se již vyjádřil i prezident České republiky Miloš Zeman.

Zúčtování: Miloš Zeman si totálně užil vítězství Donalda Trumpa. Podívejte se. Ale pane Schapiro, vy ne
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman na návštěvě moravskoslezský kraj

„Mám velikou radost z výsledku amerických prezidentských voleb a chtěl bych srdečně blahopřát panu Donaldu Trumpovi. Jak víte, 28. září jsem vyjádřil veřejnou podporu tomuto kandidátovi a byl jsem jeden z mála evropských politiků – a to z toho důvodu, že souhlasím s jeho názory jak na migraci, tak na boj proti islámskému terorismu,“ řekl úvodem Zeman.

„Domnívám se, že americké volby prokázaly vůli amerického lidu nenechat sebou manipulovat sdělovacími prostředky, neboť média nemají podle mého názoru tvořit veřejné mínění, ale informovat o veřejném mínění,“ poukázal dále Zeman.

Anketa

Donald J. Trump vyhrál prezidentské volby. Budete teď mít USA raději?

89%
11%
hlasovalo: 13494 lidí

„Vážím si i způsobu vyjadřování Donalda Trumpa, který mluví jasně, někdy drsně, ale srozumitelně. Vyhýbá se tomu, čemu se říká politická korektnost a která je sbírkou nicneříkajících frází,“ podotkla česká hlava státu. Jak uvedl následně, dnes Trumpovi odeslal blahopřejný dopis, v němž jej mimo jiné pozval na návštěvu České republiky. „Věřím, že se vztahy se Spojenými státy ještě zlepší,“ zmínil. Nechybělo ani rýpnutí do velvyslance Andrewa Schapira, s nímž má Zeman dlouhodobé půtky. Jeho rady označil za nevyžádané a podotkl, že se Schapiro nezúčastnil ani státního svátku 28. října na Pražském hradě.  

„Jsem si vědom toho, že někteří čeští novináři mě označují jako českého Donalda Trumpa. Vždy jsem jej bral nikoliv jako urážku, ale jako ocenění,“ řekl rovněž ve své řeči.

 

„V závěru mi dovolte poznámku k průzkumům veřejného mínění – výzkumníci se totálně zmýlili. A domnívám se, že bychom se měli všichni zamyslet nad tím, proč. A tady bych citoval svého oblíbeného Jana Wericha: Buď to dělají z blbosti, nebo za cizí peníze. Takže bych chtěl vašim prostřednictvím vzkázat – aby příště neprodávali teplou vodu a aby si uvědomili, že když to neumí, nemají to dělat. Jediným skutečným průzkumem veřejného mínění jsou volby,“ uzavřel Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…