Zvolený šéf poslanců ČSSD Tejc: Výzva k rezignaci Sobotky platí

29.10.2013 21:50

Podle nově zvoleného předsedy poslaneckého klubu ČSSD Jeronýma Tejce výzva k rezignaci předsedy strany Bohuslava Sobotky „samozřejmě stále platí, tu nikdo nezrušil a musí o ní rozhodnout ústřední výkonný výbor, případně sám Bohuslav Sobotka“.

Zvolený šéf poslanců ČSSD Tejc: Výzva k rezignaci Sobotky platí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jeroným Tejc

K diskutované údajné schůzce v Lánech uvedl: „Mohu říci jediné. Miloš Zeman mi nikdy nedával žádné úkoly, já bych žádné úkoly od něj ani nepřijal. Myslím, že on by se ani nesnížil k tomu, že by je komukoli ze sociální demokracie dával.“ Řekl to v rozhovoru pro internetový zpravodajský server iDnes.



Tejc je považován za „Haškova muže“. Při volbě předsedy poslanců ČSSD obdržel třicet hlasů ze čtyřiceti šesti, což Michal Hašek označil za „silný mandát.“ Následný rozpad vyjednávacího týmu zhodnotil slovy: „Bylo potřeba ty vášně zklidnit, proto jsem se i já s Michalem Haškem rozhodl udělat vstřícný krok. A jsem rád, že to ocenil i poslanecký klub a zvolil mě, byť ve druhém kole, za předsedu klubu.“ Obdobný názor vyjádřil i Michal Hašek.

Podle Jeronýma Tejce jsou na aktuální vývoj ve straně reakce členů rozdílné. „Samozřejmě řada členů není spokojena s tím, jakého volebního výsledku jsme dosáhli. Objevují se názory, že je třeba vyvodit z toho odpovědnost. A je i řada lidí, kteří zase říkají, že není důvod, abychom teď měnili vedení,“ vyložil předseda klubu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…