Adam Mikulášek: Kupujte pražené kuřince, podpoříte zaměstnanost a HDP

06.08.2017 7:36

Zde bych si dovolil s trochou ironie nastínit těm méně zasvěceným, na jak zvráceném principu „funguje“ tzv. západní ekonomika.

Adam Mikulášek: Kupujte pražené kuřince, podpoříte zaměstnanost a HDP
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze, ilustrační foto

Proč kupovat pražené kuřince? Jak s touto lahůdkou ten který z vás naloží, to je kolotoči jménem „západní ekonomika“ naprosto šumafuk, důležitá je ona obchodní transakce – koupě balíčku pražených kuřinců.

Čím více kuřinců koupíte, tím více podnítíte zvýšení jejich výroby, čímž vzroste ekonomický ukazatel s názvem „hrubý domácí produkt“, bez ohledu na to, jestli vám toto super zboží k něčemu bude či nikoli, podstatné je, že se vyrobí a prodá. A to přece každý, ekonomicko-politickým elitám loajální, „ovčánek“ chce, neb tomu věří – čím vyšší HDP, tím lepší a zářnější budou naše zítřky.

A jestli vám to nestačí, tak nákupem pražených kuřinců pomůžete i snížení naší nezaměstnanosti: někdo ty kuřince přece musí sbírat, vytřídit ty „nevyhovující“, aby zboží splňovalo všechny normy, standardy, předpisy a směrnice Evropské unie, někdo je musí pražit, někdo balit, rozvážet do hypermarketů a ještě někdo také musí kontrolovat, zda výrobce náhodou ty kuřince nepražil při nadlimitně vysoké teplotě, čímž vznikají nebezpečné karcinogeny! Tak vidíte, kolik pracovních míst toto skvělé a nepostradatelné zboží pomůže vytvořit! Tak buďte solidární! Jo a ještě jsem zapomněl – pokud z našich skvělých kuřinců dostanete zažívací potíže, je vyhráno, rozjeďte se do lékárny a podpořte HDP koupí nějakého vhodného „elixíru“.

Pokud ale budete příliš spořit a nekupovat naše kuřince, zdevalvujeme korunu, aby se naše kuřince lépe a levněji vyvážely, snížíme úrokové sazby, čímž se vám začnou vaše cenné úspory znehodnocovat, dokud nepřijdete k rozumu a nezačnete více utrácet, třeba i na dluh, aby zlaté telátko HDP dostalo svou žádanou oběť! A když ani tohle nepomůže, Brusel zruší dotace na pšenici, žito, brambory a další „zbytečnosti“, takže pro vás budou natolik cenově nedostupné, že ještě rádi oceníte lahodnou a vybranou chuť našich pražených kuřinců!

Sláva HDP, sláva inflaci, životní prostředí a kvalita života nechť jdou k čertu, ať jsou lidi nemocní, alespoň prodáme víc léků, ať se bojí děti pouštět ven, aspoň jím koupí víc blbůstek, aby se nenudily... byznys je byznys, ten si rozvracet nedáme!

Adam Mikulášek

Převzato z blogu autora.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.