Anna Bukovanská: Potřebujete, milé kolegyně ženy, vlastní poklopec? A co je tajemné zařízení Bruselem navržené jako "čurokap"?

20.08.2014 16:10

Anna Bukovanská analyzuje jedno důležité a neprávem opomíjené technologické zařízení, které z neznámých důvodů zatím uniklo pozornosti „regulátora“, přestože jde o zjevnou diskriminaci

Anna Bukovanská: Potřebujete, milé kolegyně ženy, vlastní poklopec? A co je tajemné zařízení Bruselem navržené jako "čurokap"?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová

Zní to jako začátek reklamy, ale není to začátek reklamy. Jak často se vám "rozjede" poklopcový zip u vašich džínovitých kalhot, právě když stojíte ve středu pozornosti a hovoříte například o výlovu vorvaňů? Jak často řešíte zaseknutí poklopcového zipu, právě když jste konečně vystáli/y tu frontu a bije za pět minut dvanáct před prasknutím močového měchýře?

Smysl dámského poklopce

Jistě, namísto poklopcového zipu preferujete poklopcoidní knoflík. Hrozba jeho rozepnutí či utržení a ztracení nad vámi visí jako meč nad Damoklem. Možná, že do nejen Vámi používané a použité kabinky se jako do dočasného útočiště uchýlí i nešťastný jedinec a utržený nález si nechá jako "knoflík pro štěstí". Ale, dámy, vy nad ztrátou mávnete rukou a dostaví se "nojonový" syndrom aneb motto "co se dá dělat", "stalo se" a ještě rekapitulativně "no jo, no".

Dámy i nedámy urputným nošením kalhot při jakékoliv příležitosti asi získaly dojem, že se za všech okolností vyrovnávají mužům. Je to opravdu naštěstí jen dojem, ať již se feministky snaží jakkoli

Nemusíte si "krátový" počet rozjetí a zaseknutí poklopcového zipu (popřípadě i rozepnutí či urvání knoflíku) zapisovat do deníku či kalendáře (dnes do chytrého telefonu). Funkce výše napsaných otázek je nanejvýš řečnická.

Navazující otázka už řečnická není: Potřebujete, milé kolegyně ženy, vlastní poklopec?

Bruselem navržený čurokap

Spornost smyslu existence dámského poklopce (u pánského je využitelnost na pohled patrná a v dnešní době i kamerově zachytitelná) však nevylučuje možnost jeho hrdého nošení. Ovšem i přes přítomnost vlastního poklopce se dámám, ale ani feministkám, věčně nedaří vykonat celý proces své potřeby vestoje, třebaže roznožmo. Leda by k nejen štětkovitým doplňkům záchodové kabinky patřil i řádně desinfikovaný trychtýř neboli předvídavým "Bruselem" navržený "čurokap". Tento název pochází z dílny (vorkšopu) českých feministek spolu s jejich popisem výroby tak, aby ženám "zpříjemnily cestování, ale i letní festivaly". Čurokapová využitelnost je poklopcová i nepoklopcová.

Přes důvodnou nepraktičnost dámského poklopce (feministky to ale vidí jinak) setrvává praktičnost dámských kalhot. Zvláště potřebuje-li dáma roztáhnout nohy: jistěže v kalhotách se mnohem lépe jezdí na koni, bicyklu či motocyklu a dáma nemusí, přestože je dámou, sedět například v dopravním prostředku snožmo. Dodržujeme-li pravidelný pitný režim, jsou kalhoty dámám praktické asi tolik jako pánům sukně (nemluvím jen o kiltech).

Zadní poklopec

Definujme. Tetička Wikipedie praví: "Poklopec je součást oděvů, která se nachází v rozkroku a slouží k pohodlnému sundavání oblečení a rychlému rozepnutí a následnému uvolnění pohlavního orgánu v případě potřeby (např. močení)".

Z výše citovaného textu vyplývá, že poklopec slouží k "následnému uvolnění pohlavního orgánu v případě potřeby". Dámy si jistě všimly, že se hovoří o "uvolnění", nikoli "vyjmutí", což by se pak na dámy nevztahovalo a šlo by opravdu o diskriminaci. Na základě v závorce uvedeného příkladu je s podivem, že jako inovace, kterou by patrně mohla obě pohlaví přivítat, ještě nebyl navržen jako zadní vrátka i poklopec zadní.

Feministický genderový  ideál

Dámy i nedámy urputným nošením kalhot při jakékoliv příležitosti asi získaly dojem, že se za všech okolností vyrovnávají mužům. Je to opravdu naštěstí jen dojem, ať již se feministky snaží jakkoli.

Způsob pánského odívání je pro pány možná pohodlný (i když...), ale zejména vícerozměrové dámy v kalhotách a pánsky ostříhanou hlavou (možná pokrytou i kšiltovkou otočenou o 180 stupňů) se často od druhého pohlaví těžko rozlišují. Díky absenci podpatků nezískávají výšku ani pohled "spatra", nemluvě o rozšmajdaných byť značkových "botaskách" pokrývajcích již napohled zpařené končetiny. Již jen dokreslují feministický genderový  ideál.

Je třeba připomenout, že v jistých zemích dámy nosit kalhoty dokonce nesmějí. V našich krajích by ale nejen kvůli estetickému cítění obou pohlaví měla být jistým nositelkám kalhot stanovena pokuta ve výši dle stupně korpulentnosti.

Jakékoli harašení pak sice nehrozí, ale kdo se na to má koukat, že?

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: protiproud.cz

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

15:57 Jiří Paroubek: Proč se k tomu snižují?

Když jsem si o víkendu přečetl některé články v denním tisku, věnované osvobození republiky před 79 …