Bohdan Babinec: ČSSD - být či nebýt... (ve vládě)

18.11.2018 11:34

Když si pustím televizi a vidím a slyším, co se děje, cítím se jako Alenka v říši divů. Nějaká skupina redaktorů a politických funkcionářů se mermomocí chce zbavit premiéra Babiše.

Bohdan Babinec: ČSSD - být či nebýt... (ve vládě)
Foto: NÁR.SOC.
Popisek: Bohdan Babinec

Já sám jej nemusím, protože podvědomě cítím - jak říkal jeden významný americký činitel: „Když vidím miliardáře, hned tuším závan nepravosti v získání jeho majetku.“ Baťové v Čechách vymizeli, Baťa neměl dotace. Když jsem v ČT viděl návštěvu redaktorů u Babiše ml. ve Švýcarsku a pak totéž v TV Nova, pochopil jsem, že za tím vším stojí zhrzená žena se synem, který je zřejmě psychicky nemocný. Při hovoru se snažil říkat to, co od něj očekávala jeho matka i redaktoři. Nic ve zlém, ale dělat aféru a humbuk z rozhovoru s pravděpodobně nemocným člověkem je dost laciné. Na otázku, zda byl na Krym unesen, on sám říká, že on tomu říká únos. Pochopitelně, že jeho otec by udělal dobře kdyby rezignoval a zastoupil by jej Faltýnek, Brabec či někdo jiný, a to po celou dobu probíhajícího trestního stíhání. To však očekávat nemůžeme, neboť existuje tandem prezident – premiér.

Úkolem ČSSD proto teď je dělat ve vládě hlídacího psa, aby se plnil volební program ČSSD, aby ministři, např. min. kultury Staněk, nenavrhovali zvýšení koncesionářských poplatků za televizi a rozhlas, ale naopak snažil se je snížit a zavést kontrolu, kam těch sedm miliard z těchto poplatků jde. Jak je možné, že manažeři a vedoucí oddělení ČT a Českého rozhlasu mají stotisícové platy, přičemž program je čím dál tím horší? Nebo ten humbuk se zvířaty, kterým chtějí zakázat vystupování v cirkusech. Když vezmu sám sebe, tak bych exotického tvora (slon, tygr, lev…) viděl živé až ve 43 letech, kdy jsem poprvé navštívil ZOO. Tyto zoologické zahrady jsou málokde, a mnoho dětí tedy nemá možnost do nich zajít a tato zvířata živá vidět. Zakázat lze vše, to je to nejjednodušší. Těžší je zavést správnou kontrolu. Třeba takovou, jako je ve zdravotnictví na provoz ordinací (např. hygienické povolení, bez něhož nelze získat licenci). No a v cirkusech by třeba mělo existovat povolení, vystavené veterinární službou. Jak já znám cirkusy (Bernes a Princ), tak tam mají zvířata mnohem lepší podmínky než mnohá zvířata v bytech, domácí mazlíčci.

Závěrem bych řekl, že lidstvo má tři hendikepy – nacionalismus, náboženství a nenasytnost. V zápolení mezi mezi politickými stranami se bojuje hlavně o korýtka, ne o blaho prostého lidu. A proto ČSSD z vlády nesmí vystoupit, ale – znovu opakuji – dělat ve vládě hlídacího psa. To je jeden ze způsobů, jak dosáhnout růstu preferencí. Vždyť máme dobrou koncepci důchodového systému, kde nezáleží na porodnosti, a také koncepci zdravotnickou, kdy by se zrušily smlouvy mezi lékaři a pojišťovnami. Pacient má přece smlouvu s pojišťovnou a on by měl rozhodovat, kde a u koho se bude léčit. Tuto koncepci je však ještě potřeba dopilovat z ekonomického pohledu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.